Slovenski heavy metal sastav Metalsteel predstavlja video za njihovu pjesmu »The End Of The World« sa novog studijskog albuma pod nazivom »Beyond The Stars«.

 

Metalsteel – The End Of The World (Official video):

Metalsteel je slovenska heavy metal institucija s vlastitom identitetom, koja kombinira sirovu agresiju s melodičnim i progresivnim strukturama. Njihov prepoznatljiv metal manifestira se na sedam albuma, uključujući njihovo najnovije, najžešće i najsuvremenije izdanje »Beyond The Stars«, koje je i njihov prvi konceptualni album. U samim tekstovima radi se o izvanzemaljskim civilizacijama, koje su se spustile na Zemlju, kako bi se podigla duhovna svijest čovječanstva i pokrenula nova evolucijska faza čovjeka.

»Beyond The Stars« je njihov sedmi album, koji gura granice benda i otvara novo poglavlje u njihovom glazbenom opusu. Svi članovi benda snimali su istovremeno, što se rezultiralo organskim zvukom, koji je dosljedno ugrađen u modernu produkciju albuma. Metalsteel kombinira sirovu agresiju s melodijskim aranžmanima. To čini homogenu mješavinu udarnog metala s progresivnim elementima, tako gitara kao i vokalnih harmonija. »Beyond The Stars« kombinira jednostavnost i tehničku savršenost sa metodom snimanja, koja se rijetko koristi ovih dana, i izvrsnom produkcijom.

U svojoj karijeri Metalsteel su odsvirali mnogobrojne koncerte po Europi, a nastupali su i s američkim pjevačem s Jamesom Riverom (Helstar, Distant Thunder, Malice). Također su već podijelili pozornicu s legendarnim metal izvođačima, kao što su Saxon, W.A.S.P., Helloween itd.

Metalsteel je također prvi slovenski metal bend, koji je nastupao sa Slovenskim simfonijskim orkestrom i zborom, koji se izvodio za slovenske žrtve Holokausta, a pojavili su se i u Toyotinoj reklami zajedno s vlastitom pjesmom. Također su napisali i snimili službenu himnu za festival MetalDays 2015. godine.

 

Metalsteel

Album cover

Album »Beyond The Stars« objavljen je 9.prosinca 2017.  preko izdavačke kuće On Parole Productions.

Track List for »Beyond The Stars«:
01. Lama Rabi Alardi Dini Endavur Esa Kunis Alim
02. Transhuman
03. Anu
04. Council Of 9
05. Stargods
06. Beyond The Stars
07. Vrillon
08. Materialist No More
09. Astral Traveller
10. The End Of The World
više o bendu na:

About The Author