Putovanje glazbom s Mr.Lee & IvaneSky uz jednog od

najboljih europskih redatelja Paola Magellija na istoimenom

izdanju ‘Magelli’ odsad je dostupno i na vinilu!

Mr.Lee & IvaneSky predstavili 'Magellija' na vinilu!

promo photo

 

‘’Ona sanja na engleskom. A Mrle uživa u svojim noćnim morama, tako da nikada neće biti u depresiji. A ja bih njih na kraju, uz krajnju odgovornost nazvao, Mr. Vukodlak i Vampiruša Sky. Hvala vam što postojite.’’ – napisao je glazbeni kritičar Zvonko Slišurić (Music Box) o kreativnom i životnom art dvojcu – Mr.Lee & IvaneSky, Ivanki Mazurkijević i Damiru Martinoviću Mrletu povodom objave Magellija, još jednog njihovog zajedničkog izdanja koje vješto spaja glazbu i kazalište, ovog puta u čast jednog od najcijenjenijh redatelja ovih prostora, Paola Magellija, s kojim surađuju više od desetljeća.

 

 

Nakon što su u travnju 2022. u Zagrebačkom kazalištu mladih koncertno predstavili spomenuto izdanje uz brojne glazbene i kazališne goste, te njegovo digitalno i CD izdanje, odsada je ‘Magelli’ dostupan i na vinilu bijele boje, dojmljivog dizajna kojeg autorski potpisuje Miha f Kalan te fotografija art direktora Saše Hessa.  Na izdanju se nalazi deset glazbenih brojeva koji su korišteni u predstavama ‘Ja sam ona koja nisam’, ‘Giganti’, ‘Šest lica traži autora’ i ‘Galeb’, a sve ih produkcijski potpisuje njihov dugogodišnji suradnik Iztok Turk.

 

‘’Mr.Lee & IvaneSky imaju svoju prvu ploču! Putovanje glazbom i to uz bok jednog od najboljih europskih redatelja kazališne Europe –  Paola Magellija. Tko god jest ili nije pohodio njegove predstave zna da se u njegovom prisustvu događaju magične stvari. Tako je za omot idejno i fotografski jednako jako, art direktor Saša Hess učinio po nama najljepši okvir najljepše izabrane glazbe Mrletovog i mog putovanja glazbom bogatih tonova avangarde! – poručila nam je o izdanju Ivanka Mazurkijević, koja autorski potpisuje sve tekstove i glazbu, u kojoj joj se pridružio Mrle, ujedno i autor svih aranžmana pjesama.

‘’No, ne dajte se prepasti! To su tako pitke pjesme i upravo napravljene kao mamac u svijet velikih želja. Ima orkestara, ima duhača, udaraljkaša, svjetskih klasičara … svi su nas slijedili u put Giganta, Sailora, Promjene, Sreće i Tuge … Budite jedan od onih koji će imati ovu ploču. To je više od ploče, mislim da skromno mogu reći da je ovo naš najjači pokušaj upisa u umjetničku iskaznicu. Javite nam kako smo prošli.’’, dodali su Ivanka i Mrle o izdanju. 

Izdanje na vinilu dostupno je na webshopu shop.dallas.hr, Dallas Music Shopu u Rijeci te u svim boljim prodavaonicama glazbe, a dostupno je i na svim digitalnim patformama!

 

Glazbeni kolektiv Mr.Lee & Ivanesky bez sumnje zaslužuje mjesto na svjetskoj sceni, što su uostalom i prepoznali u krovnoj europskoj udruzi nezavisnih izdavača Impala, kada su ih uvrstili na listu 100 nezavisnih europskih izvođača čije karijere treba pratiti. Glazbeni eklekticizam, briljantno prekrajanje i spajanje žanrova u stvaranju i izvođenju glazbe, Mrletove zvučne instalacije i pionirski glazbeni patenti koji savršeno funkcioniraju i van okvira samih predstava kojih su također dio, te glazbena reprezentacija koja bi bez problema mogla zasvirati na bilo kojoj od svjetskih pozornica predvođena Ivankom i Mrletom, koji poput magneta privlače i spajaju kreativce i umjetnike raznih profila i osobnosti, jedinstvena je pojava na našim meridijanima i paralelama. Možemo samo poželjeti da Mr.Lee & IvaneSky što češće nastupaju jer njihov je program i izvedba bez konkurencije na našoj sceni. Stoga se veselimo novim skorim susretima nakon koncertne promocije u ZKM-u!