Nord- Jelen demo fest

Mlada riječko-opatijska skupina NORD pobjednik je 8. po redu JELEN DEMOFESTA u Banjaluci, najvećeg demo festivala u regiji!

Ovaj relativno novi sastav predstavio se je svijetu prije nepunih 6 mjeseci te kratkim video teaserom, koji je u samo par dana pogledalo preko 10000 ljudi, najavio svoj prvi singl “Play Restart”. Upravo izvedbom te pjesme ušli su u finale te na kraju i pobjedili na festivalu u konkurenciji od čak 460 prijavljenih bendova te osvojili itekako vrijednu nagradu od 5000 eura!
Prva nagrada bendu će omogućiti snimanje i produkciju albuma u studiju po njihovom izboru, kao i produkciju video spota za pjesmu koju sami odaberu. Bend je uspio “uhvatiti” i još jednu vrijednu nagradu – priznanje „Plavi bas“ i bas gitaru plave boje, koja se dodjeljuje u sjećanje na preminulog Igora Kašikovića Kaleta, osvojio je Mihael Prosen, frontmen riječkog Norda.

“Imamo cijeli album spreman, to je dobra stvar, u studio smo planirali ući i sve završiti na jesen, tako da, evo, sve se vrlo lijepo potrefilo, poklopile su se zvijezde, zahvalni smo ‘Jelen Demofestu’ na odličnoj organizaciji i povjerenju koje nam je ukazao proglasivši nas pobjednicima”, kazao je frontmen benda.

Nord je upravo izbacio i svoj novi, treći po redu singl “SO ALIVE”, a za ovu pjesmu dobili su i svoj prvi video uradak koji je od raznih bendovskih snimaka unazad dvije godine u zanimljiv video složio prijatelj benda Dan Kulišić.

Prve tri pjesme Norda u cijelosti možete poslušati na službenom YouTube kanalu te su dostupne za besplatni download na Soundcloudu, a njihov prvi video uradak možete pogledati ovdje:

NORD postoji od kraja 2013.g. a sastavljeni su od vrlo šarene ekipe riječkih glazbenika. Utjecaji koji ih inspiriraju su jednako šareni, pa tako kao glazbene uzore koji ih vode u stvaranju glazbe spominju Davida Bowiea i Pink Floyd, preko Faith No Morea i Toola, pa sve do QOTSA i Depeche Modea. U studiju su od ljeta 2014.g. gdje su u suradnji sa producentom Matejom Zecom snimili 5 pjesama.

NORD su:

Mihael Prosen (vocals, bass)
Dorian Bogut (guitar)
Bojan Brnčić (keyboards)
Tino Margan (drums)
Vedran Vučković (guitar)

facebook.com/nordband.official
youtube.com/norband.official

About The Author

Glavni urednik Rockography Magazina – web portala posvećenog glazbi i koncertnoj fotografiji i član nadzornog odbora foto kluba “Color” Rijeka. Kao žestoki ljubitelj glazbe te koncertne i scenske fotografije zajedno sa svojim fotoaparatom našla sam se licem u lice s mnogim domaćim i stranim izvođačima kao što su: Massimo, Meritas, Arsen Dedić, Vatra, Tereza Kesovija, Opća Opasnost, Let 3, Metallica, Guns’N’Roses, Rammstein, Sting, Billy Idol te mnogi drugi... Iza sebe imam nekoliko samostalnih, ali i zajedničkih izložbi koncertne fotografije koje sam organizirala zajedno sa svojim sestrama Slavicom i Anom, također ljubiteljicama koncertne fotografije i urednicama Rockography Magazina. Sudjelovala sam i u skupnim domaćim i međunarodnim izložbama gdje je moj rad prepoznat i odlikovan višestrukim priznanjima i nagradama, a fotografije su mi objavljivane na brojnim domaćim portalima i u nekoliko časopisa. Dugogodišnji rad dosta je vezan uz riječku rock scenu, ali moja kreativnost najviše dolazi do izražaja na koncertima žestoke glazbe stranih izvođača, pogotovo na open air festivalima. Kaže se da slika govori tisuću riječi, no postoje fotografije koje ne samo da govore, nego pjevaju i sviraju tisuću pjesama. Glazbu nikada nisam samo slušala, uvijek sam ju osjetila srcem i gledala kroz objektiv te pokušavala pronaći najbolji način kako pravi trenutak učiniti vječnim.