PAROV STELAR

Novi album ”The Burning Spider” od 26. svibnja u prodaji i u Hrvatskoj!

PAROV STELAR - novi album

Nakon odličnog koncerta kojeg je održao početkom travnja u zagrebačkom Domu Sportova, Parov Stelar objavio je i novi album ”The Burning Spider”, koji promovira na istoimenoj aktualnoj turneji. Od petka, 26. svibnja, novi album će se službeno naći u prodaji i u Hrvatskoj, zahvaljujući ekskluzivnoj suradnji matične kuće Parov Stelara, Etage Noir Recordings i Dallas Recordsa i to u CD i dvostrukom vinilnom formatu.

”The Burning Spider” osmi je studijski album ovog austrijskog glazbenika koji je poznat i kao začetnik electro-swing žanra, a prozvan je i kraljem semplinga, metode kojom je ”oživio” i reinterpretirao dionice mnogih glazbenih ikona poput Dukea Ellingtona ili Billie Holiday. Na albumu ”The Burning Spider” se tako, primjerice, pojavljuju legendarni teksaški bluzer Sam Lightin’ Hopkins te Mildred Bailey i Stuff Smith, izvođači iz originalne swing ere.

Parov Stelar je na novom albumu predstavio i svoj novi, pomalo drukčiji zvuk, napravivši odmak od svog prepoznatljivog electro-swing ugođaja pa je tako u prvi plan stavljen ”Step two”, funky-disco plesni singl, na kojem, kao vokalistica, gostuje i njegova supruga, multimedijalna umjetnica Lilja Bloom. U jednom od razgovora uoči koncerta u Zagrebu, Parov Stelar je za ”The Burning Spider” rekao sljedeće:

”Mislim da sam s novim albumom pokušao izbjeći žanrovsko razmišljanje. Upravo na “The Burning Spider” možete pronaći toliko različitih puteva i pravaca, od bluesa preko elektro swinga do elektroničke bass glazbe. Idealna prednost kod Parov Stelara jest da nikada nije zapeo u jednom smjeru, iako je prepoznatljiv po electro swingu. Međutim kada bolje pogledaš, kreće su u najrazličitijim pravcima. Za mene bi bilo dosadno da sam samo ‘pop’ artist. Život ima više boja od jedne!”

Osim novog albuma u prodaji, fanove Parov Stelara obradovat će i informacija da će, na jesen, ”The Burning Spider” turneja još jednom posjetiti našu regiju i to 21. listopada u Ljubljani, u organizaciji agencije Mars koncerti.

 

Aktualni singl ”Mama Talking” poslušajte ovdje, a ostatak albuma na Deezeru.

 

Pogledajte i našu galeriju sa zagrebačkog koncerta http://www.rockography.com.hr/galerije/foto-parov-stelar-band-the-burning-spider-tour-dom-sportova-7-4-2017/

 

 

About The Author