PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS objavljuju novi singl – KUNG FU LEKCIJE

Točni kao sat, PipsChips&Videoclips i prije ove zime objavljuju novi singl naziva Kung Fu lekcije.  

 

„KUNG FU LEKCIJE peta je pjesma u posljednje dvije godine koju Pipsi objavljuju u polugodišnjem ritmu (Jacques Cousteau, K1, Tek da nas podsjeti, 3PM).  Posolili smo se prstohvatom seventies-porno movies sounda, mada, ako mene pitate, štogod svirali uvijek je prisutan taj punkerski gen u kojem glavom bez obzira bježimo od predvidljivosti i kalupljenja.  KUNG FU LEKCIJE plesna je gorko­-slatka funky glupačica. Zezamo se, što drugo preostaje!?“ – objašnjava Dubravko Ivaniš.

Na pjesmi gostuje Yaya na vokalnom solu, mada je „gostovanje“ prilično promašen termin. Naime, Yaya je odavno domaća u Pipsima.

 

Dubravko nastavlja: “O albumu ne razmišljamo jer se ne vidimo u konceptu koji je, barem kod nas, tržišno potpuno deplasiran. Albume nitko ne sluša, a nekmoli kupuje jer svima nam je koncentracija konačno srozana na razinu kretenizma – 3 minute najviše.”

 

Pjesmu Kung Fu lekcije moguće je poslušati na Bandcamp profilu benda, a prve prilike za čuti ju uživo imat će Rijeka, 16.11., u Pogonu Kulture te Zagreb,  1.12., na Pozitivnom koncertu.

CREDITS:

Muzika: Dubravko Ivaniš/Ivan Božanić

Riječi: Dubravko Ivaniš

Muzička produkcija i aranžman: Ivan Božanić

Miks i mastering: Jurica Ferina i Pavle Miholjević

Ilustracija: Jadranka Ivaniš Yaya

Likovno oblikovanje: Olja Popadić

Izdavač: Dan, Mrak