Gotova je prva velika turneja grupe Joker Out

Rasprodane dvorane diljem Europe, grupno pjevanje s više desetaka tisuća fanova i unukom Ringo Starra!

Joker Out

Ljubljana, 17. april 2024. – Završili su najdužih i najintenzivnijih mjesec i pol dana u životu grupe Joker Out! Prva velika europska turneja, serija koncerata pod nazivom „See You Soon“ odvela ih je u 13 zemalja u kojima ih je na 22 koncerta vidjelo više desetaka tisuća fanova! San da će jedan dan kao bend tourirati Europom i svirati pred rasprodanim dvorana fantastičnoj slovenskoj petorci danas je dio stvarnosti, a budućnost izgleda još veća i sjajnija! Internacionalan rezultat koji su Bojan, Kris, Jan, Nace i Jure postigli proteklih mjeseci, kao i planovi za ostatak godine već sad ih svrstavaju među najveće izvođače s ovih prostora.

 

Joker Out – „Everybody’s Waiting“

 

„See You Soon“ počeo je s dva koncerta u Finskoj 2. i 3. marta, a nastavio se u Estoniji, Latviji, Litvi i Poljskoj. Nakon trijumfalnog nastupa u Krakowu bend je krenuo put Njemačke u kojoj su na ovom touru svirali čak pet puta – u Berlinu, Leipzigu, Hamburgu, Kolnu i Munchenu. Već tradicionalno jake fan baze dodatno su se pojačale svirkama u Švedskoj i Norveškoj. Uslijedio je nizozemski Utrecht s nastupom u dvorani TivoliVredenburg kapaciteta 2000 ljudi te premijerne Francuska (Pariz) i Belgija (Antwerp) nakon čega su oduševili publiku u talijanskom Milanu i Padovi. Nakon uskršnjih praznika za furiozni finiš Joker Out čekale su prepune dvorane u kojima se stvarala glazbena povijest – londonski O2 Shepherd’s Bush Empire i Academy u Manchesteru, dok je za sam kraj ostavljen za St. Lukes u Glasgowu. Na putu dužem od 7000 km bend je nastupio s nizom gostiju. Na pozornici Shepherd’s Busha u hitu „Umazane misli“ i drum battleu s Jurom pridružio im se unuk Ringo Starra Louie Starkey, ali najveći dio turneje je prošao mladi kantautor JC Stewart i grupa Hearts

 

Joker Out – „Sunny Side Of London“

 

Nakon 2023., internacionalnog proboja na krilima megahita „Carpe Diem“ (koji je uhvatio zlatnu ploču za 2 milijuna streamova u Finskoj), tjednima unaprijed rasprodane dvorane Stožice, singla s novog albuma i potpisa ugovora s agencijom Wasserman Joker Out u 2024. ušli su još jače. 

Predstavljena je „Everybody’s Waiting“, još jedan singl s nadolazećeg albuma, a grupa je i tijekom daleko najvećeg toura svoje karijere uživo isprobavala još novih pjesama („Šta bih ja“ i „Bluza“). Sve one naći će se na trećem studijskom albumu. Nasljednik izdanja „Umazane misli“ i „Demoni“ planiran je za septembar ove godine.

Uz novu glazbu već su poznati i datumi nekih od festivalskih nastupa ovog ljeta, među njima su Sea Star (23. – 26. svibnja Umag, Hrvatska), EXIT (10. – 14 srpnja, Novi Sad, Srbija) i Sziget (7. – 12. kolovoza, Budimpešta, Mađarska).