SILENTE – VELJAČA JE NJIHOV MJESEC

 
Veljača je doba godine kojeg grupa Silente pamti po posebnom datumu, ali i drugi mjesec 2016. ostat će upisan u povijest benda kao vrijeme dosad najvećih izazova i uspjeha.

 
Dvanaestog dana veljače 2013. službeno je objavljen singl “Terca na tišinu”, debitantska pjesma tada još nepoznatog benda iz Dubrovnika. Originalna vokalna međuigra i fascinantan autorski rukopis u trenu su ih izgurali u prvi plan, napravivši u rekordno kratkom vremenu ono za što inače trebaju godine. Tri sezone kasnije ta “Terca” je jedan od najvećih domaćih hitova posljednjeg desetljeća s više od 4 milijuna pregleda na You Tubeu, a njezini vlasnici, što je puno važnije, stoje pred najvećim samostalnim koncertom svoje karijere. U povijesti domaće pop rock glazbe dosad nismo imali primjer tako strelovitog uspjeha. Međutim, prije nego uđu u Malu dvoranu zagrebačkog Doma sportova Silente će, u veljači, odsvirati čak pet koncerata.

Silente,Dom sportova

Silente, Dom Sportova 24.10.2015.

 
Prvi je na rasporedu bio u subotu 6. veljače kad su svirali pred krcatim zadarskim Maraschino barom. Ozbiljna količina kilometara i tri sasvim posebna nastupa pred njima su sljedeći vikend. Kazališno koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu dočekat će ih u petak, 12. veljače. Koncert je službeno raspodan još sredinom prošlog tjedna što je rezultat koji se ne pamti godinama u ovoj odličnoj dvorani sa 600 mjesta. Dan kasnije bend će po prvi put nastupiti u delničkom Domu sportova da bi na Valentinovo napravili još 500tinjak kilometara do Beograda. “Double-date” s grupom Ničim izazvan dogodit će se u Mikser Houseu, jednom od omiljenih beogradskih koncertnih prostora. Unatoč činjenici da prvi put gostuju u Srbiji odmah po objavi na Facebooku se javilo dosta fanova iz susjedne države koji su se slikali s kupljenim ulaznicama i najavili dolazak i iz drugih gradova osim Beograda. Čehaj Fest iz Nedelišća na rasporedu je u petak, 19. veljače kada će grupa podjeliti stage s Dječacima i Zabranjenim pušenjem.

 
Najveći i najvažniji koncert njihove dosadašnje karijere na rasporedu je u subotu, 20. 02. čime će se savršeno zaokružiti toliko važna veljača u životu Silentea. Koncert u Domu sportova trajat će dva sata, a bendu će se u jednom trenu na pozornici pridružiti pobjednici akcije “Ti & Silente”. Pristiglo je više od 50 snimaka iz doslovce cijele regije među kojima će Doris, Lorena i dečki ekipa odabrati najbolje.

 

About The Author