Sarajevski symphonic metal bend THE LOUDEST SILENCE je objavio novi video spot za pjesmu ‘Wake Up In My Dream’. Pjesma se nalazi na albumu ‘Aesthetic Illusion’ kojeg je bend objavio prvog lipnja ove godine širom svijeta preko diskografske kuće TLS Europe.

‘Iako su oba naša spota zasebne cjeline, ‘Wake Up In My Dream’ se može posmatrati kao nastavak priče koju smo započeli videom za pjesmu ‘The Loudest Silence’ s tim što se u novom spotu može vidjeti cijeli bend uz malo mračniju atmosferu, obzirom da ova pjesma nije balada.’ – kaže Džemal, basist benda.

Spot je sniman u Bosni i Hercegovini na prelijepoj planini Bjelašnici, te u centru Sarajeva pod režijom Damira Bašića, koji je napisao i scenarij. Kamerman je i ovaj put bio Emir Džanan, dok je video editirao Denijal Ćatović, a finalnu obradu je dao Faris Dobrača.

Spot možete pogledati ovdje:

Album ‘Aesthetic Illusion’ je i konceptualno djelo, obzirom da pjesme na svoj način govore o besmrtnosti ideja, snova, umjetnosti i ljubavi koje društvo ne prihvaća, pa čak i osuđuje. Poruka albuma jest da čovjek treba vjerovati u sebe, te da bez obzira na brojne prepreke koje mu se nađu na putu, treba se boriti za svoje snove. Sa više od 60 minuta glazbe, bend je na svom albumu ugostio čak pet gostujućih glazbenika iz raznih žanrova, dok je najpoznatiji svakako Mark Jansen, frontmen velikog benda EPICA iz Nizozemske. Digitalno izdanje albuma je dostupno na svim stream aplikacijama kao što su Spotify, Google Play, Apple Music, iTunes, Deezer, Napster ili Amazon. Album je producirao bend. Miks potpisuje Mirza Ćorić, a mastering Audio InFunktion.

Bend THE LOUDEST SILENCE su osnovali Taida Nazraić (vokal) i Denijal Ćatović (klavijature) još 2010. godine, u Sarajevu. Mirza Ćorić (gitara) i Džemal Bijedić (bas i bekvokal) im se pridružuju 2013., dok je Damir Sinanović – Bumbar (bubnjevi) u bendu od 2014. godine. THE LOUDEST SILENCE je predstavljao Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regije, na prestižnom WACKEN OPEN AIR festivalu u Njemačkoj 2015. godine u okviru međunarodnog Wacken Metal Battle natjecanja.

The loudest silence aesthetic illusion‘Aesthetic Illusion’ – popis pjesama:

 1.  Illusion Aeternus (Intro)
 2.  Redemption
 3.  Two-Faced Ghost
 4.  Wood Nymph
 5.  Acheron
 6.  The Loudest Silence
 7.  Soul Reflection
 8.  Theatre Of The Absurd
 9.  Wake Up In My Dream
 10.  Gallery Of Wonders
 11.  The Loudest Silence (Through The Glowing Door)