The Loudest Silence, sarajevski symphonic metal bend predvođen pjevačicom Taidom Nazraić, izbacio je njihov prvi singl – Wood Nymph. Pjesma će se nalaziti na nadolazećem albumu prvijencu radnog naziva “Aesthetic Illusion” koji će, nadaju se, objaviti do kraja godine.

Bend postoji od 2010. godine, a iza sebe imaju niz nastupa po BiH i regiji, a treba izdvojiti i činjenicu da su 2013. rame uz rame s velikim svjetskim metal imenima dijelili pozornicu i na Metaldays festivalu u Sloveniji.

Ova godina za bend je stvarno prijelomna, jer osim snimanja u studiju i izbacivanja prvog singla, bend je pobijedio i na Wacken Metal Battleu što znači da će pred nekoliko desetaka tisuća ljudi predstavljati Bosnu i Hercegovinu, odnosno cijelu regiju na ovogodišnjem izdanju najvećeg europskog metal festivala Wacken Open Air, koji će održati u Njemačkoj od 30.07.-01.08.

About The Author

Glavni urednik Rockography Magazina – web portala posvećenog glazbi i koncertnoj fotografiji i član nadzornog odbora foto kluba “Color” Rijeka. Kao žestoki ljubitelj glazbe te koncertne i scenske fotografije zajedno sa svojim fotoaparatom našla sam se licem u lice s mnogim domaćim i stranim izvođačima kao što su: Massimo, Meritas, Arsen Dedić, Vatra, Tereza Kesovija, Opća Opasnost, Let 3, Metallica, Guns’N’Roses, Rammstein, Sting, Billy Idol te mnogi drugi... Iza sebe imam nekoliko samostalnih, ali i zajedničkih izložbi koncertne fotografije koje sam organizirala zajedno sa svojim sestrama Slavicom i Anom, također ljubiteljicama koncertne fotografije i urednicama Rockography Magazina. Sudjelovala sam i u skupnim domaćim i međunarodnim izložbama gdje je moj rad prepoznat i odlikovan višestrukim priznanjima i nagradama, a fotografije su mi objavljivane na brojnim domaćim portalima i u nekoliko časopisa. Dugogodišnji rad dosta je vezan uz riječku rock scenu, ali moja kreativnost najviše dolazi do izražaja na koncertima žestoke glazbe stranih izvođača, pogotovo na open air festivalima. Kaže se da slika govori tisuću riječi, no postoje fotografije koje ne samo da govore, nego pjevaju i sviraju tisuću pjesama. Glazbu nikada nisam samo slušala, uvijek sam ju osjetila srcem i gledala kroz objektiv te pokušavala pronaći najbolji način kako pravi trenutak učiniti vječnim.