The Loudest Silence – promo photo

Sarajevski symphonic metal bend THE LOUDEST SILENCE najavljuje svoj album prvijenac po imenu ‘Aesthetic Illusion’. Bend koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje cijele regije, na prestižnom WACKEN OPEN AIR festivalu u Njemačkoj 2015. godine u okviru međunarodnog Wacken Metal Battle takmičenja završio je snimanje albuma. S više od 60 minuta glazbe, The Loudest Silence
je na albumu ugostio čak pet gostujućih muzičara iz raznih žanrova, dok je najprominentniji svakako Mark Jansen, frontmen velikog benda EPICA iz Nizozemske.
Album ‘Aesthetic Illusion’ je i konceptualno djelo, obzirom da pjesme na svoj način govore o besmrtnosti ideja, snova, umjetnosti i ljubavi koje društvo ne prihvaća, pa čak i osuđuje. Poruka albuma jest da čovjek treba vjerovati u sebe te da bez obzira na brojne prepreke koje mu se nađu na putu, treba težiti svojim snovima. Spomenuti koncept dočaran je u prvoj pjesmi ‘Redemption’ za koju je bend objavio lyric video. Video montažu potpisuje Edvin Buturović, ilustraciju Bathoriya Art, a dizajn i art direkciju Džemal Bijedić.

Video možete pogledati ovdje:

A reklamni spot sa po 40-ak sekundi svake pjesme albuma objavljen je na ovoj lokaciji:

‘Aesthetic Illusion’ – popis pjesama:
01. Illusion Aeternus (Intro)
02. Redemption
03. Two-Faced Ghost
04. Wood Nymph
05. Acheron
06. The Loudest Silence
07. Soul Reflection
08. Theatre Of The Absurd
09. Wake Up In My Dream
10. Gallery Of Wonders
11. The Loudest Silence (Through The Glowing Door)

Album je sniman u sljedećim studijima: Studio G, BHRT i MC Studio dok su miks i master urađeni u MC Studio-u. Album će u elektronskoj i fizičkoj formi (CD) biti objavljen u siječnju 2018. godine.
Bend THE LOUDEST SILENCE su osnovali Taida Nazraić (vokal) i Denijal Ćatović (klavijature) još 2010. godine, u Sarajevu. Mirza Ćorić (gitara) i Džemal Bijedić (bas i backvokal) im se pridružuju 2013., dok je Damir Sinanović – Bumbar (bubnjevi) u bendu od 2014. godine.