Nakon što je riječki kvartet Turisti objavio novi album ‘Revolución’, predstavlja novi videospot  za pjesmu ‘Revoluciju’. Novi videospot, kao što mu samo ime govori, nosi itekako snažnu poruku buđenja svijesti kompletnog čovječanstva i mijenjanja trenutnog svjetskog poretka.

Videospot u uspješnoj korelaciji s tekstom točno prikazuje ono o čemu pjesma govori. Prikazani su isječci prosvjeda na ulicama, ratova, ljudskog očaja, smrti, bespomoćnosti i svih drugih nedaća koje su se poput zaraze proširile ovim svijetom, a vape za promjenom.

Foto | Blagoja Pešić

 

Ovaj riječki bend je zaista pronašao čarobnu formulu stvaranja kvalitetnog i prepoznatljivog zvuka koji se ne može izgubiti u  moru današnjice.

Izvrstan aranžman bogat je čvrstim ritmom u kojem električna gitara svojom dionicom, osim što pokreće pjesmu prema naprijed i stavlja joj prepoznatljiv pečat, istovremeno oslikava nemir i atmosferu revolucije.

Autor glazbe i teksta je Vava Simcich, a za izvrsnu produkciju je zaslužan Matej Zec. Pjesma je snimljena u studiu GIS Kastav, a videospot su snimili Japanski premijeri.

 

Pogledajte Revoluciju: