Singl – ‘Još jednu noć’, prvi je u nizu singlova kojima će se bend Viena predstaviti široj publici  kao novo ime na glazbenoj sceni u izdanju Dallas Recordsa. Najava je to njihovog prvog autorskog albuma imena ‘Mea Culpa’.   

 

‘Još jednu noć’ ujedno je i prva pjesma koju kao kantautor stvara i potpisuje Daniel Crnošija. Tekst pjesme, koji je protkan dozom ironije, ogledalo je proživljene priče autora.

Pjesma je snimana  i miksana u tri različita studija kroz više od godinu dana. Sve je počelo u studiju ‘Fun House’ (benda Jinx) gdje je snimana live ‘podloga’ u kojoj su sudjelovali brojni renomirani studijski glazbenici hrvatske glazbene scene na inicijativu producenta Miroslava Lesića. Ideja je bila pokušati proizvesti i prenijeti što je moguće veći dio specifične bendovske energije koju je uobičajeno moguće jedino osjetiti prilikom žive svirke. Koliko su u tome uspjeli, najbolje će procijeniti publika.

 

VIENA - Foto Borna Elwazir

VIENA – Foto Borna Elwazir

Tematski pjesma je posvećena vječnoj umjetničkoj inspiraciji, a ona je ljubav. Sjećanje na ljubavni susret,  u jednoj fatalnoj noći, koja ostaje zauvijek zapisana u emocionalnom sjećanju, priča je koju na jedinstveni način predstavlja Viena.

Autor glazbe: Daniel Crnošija
Autor teksta: Daniel Crnošija
Autor aranžmana: Miroslav  Lesić Lesique , Daniel Crnošija
Snimatelj: Miroslav Lesić Lesique
Producent: Miroslav Lesić Lesique , Ferid Hukić Feco
Studio: Fun House  Zagreb , Hacijenda  Zagreb , Rojc Pula

About The Author