I dok njihov novi singl, “Ekološka”, osvaja radijski eter, Disident su završili snimanje pratećeg konceptualnog video spota koji će, kako su i najavljivali, svoju premijeru imati uoči dana Dana planeta Zemlje. Novi spot pogledajte u četvrtak 21.travnja u programu CMC televizije od 19 sati. Video produkciju potpisuje Vidokk Visuals.

 

”Nakon višednevnog preslušavanja pjesme, došao sam na ideju da kroz video spot pokušamo vizualno dočarati velebnost ogromne prirode u odnosu na malog čovjeka. Nakon konzultacija s dečkima iz benda odlučili smo da ćemo naglasak staviti na prirodu, tj. svijet koji nas okružuje, u svom makro i mikro obliku, a da ćemo bend prikazati kao diskretan motiv utopljen u tu sliku prirode. Kad govorimo o lokacijama i mogućnostima da nađemo velebnu prirodu bez velikih putnih troškova, prva i jedina opcija bila je planina Velebit, koja samim svojim imenom opravdava naš izbor! Nakon snimanja osnovnih kadrova prirode i benda, napravili smo drugu rundu snimanja gdje sam samo s pjevačem Sanjinom odradio kadrove u kojima je on istaknut kao prenositelj ove priče … Naknadno, u postprodukciji upotrijebio sam još neke timelapse kadrove prirode koji su se odlično uklopili u cijeli spot!” govori nam Tvrtko iz Vidokk Visualsa, a frontman benda, Sanjin Ban dodaje:  ”Dugo smo razmišljali kakvim video materijalom najbolje prikazati pjesmu i nakon razgovora s Tvrtkom iz Vidokk Visualsa odlučili smo se za izlet na Velebit i to s morske strane – nacionalni park Paklenica! Snimali smo na više lokacija: od prekrasne stijene na glavnom ulazu u park koju svi fanovi freeclimbinga dobro poznaju, pa sve do nevjerovatnog planinskog prijevoja Veliko Rujno gdje se snimao i najnoviji Winnetou … Napravili smo i dnevne i noćne kadrove koje je Tvrtko savršeno uspio povezati u jednu predivnu priču!”

Pogledajte teaser za “Ekološku”

Nakon premijere u programu CMC Televizije, Disident će “Ekološku” predstaviti i u koncertnom izdanju, u popularnom zagrebačkom klubu Hard Place, u četvrtak 21.travnja od 21:30 sati. Ulaz je slobodan!

Pjesmu “Ekološka“za radijsko emitiranje možete preuzeti sa linka   http://singlovi.crorec.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author