Eagles of Death Metal sutra započinju europsku turneju ‘Nos Amis’. Prvi povratnički koncert u Europi EODM će odsvirati 13. veljače 2016. u Stockholmu u Švedskoj, a u zagrebačkoj Tvornici Kulture nastupit će sljedećeg petka, 19. veljače!

EODM su nedavno nominirani za Brit Awards u kategoriji najbolje međunarodne grupe, zajedno uz U2, Alabama Shakes, Major Lazer i Tame Impala. Izjavili su kako im je iznimna čast biti jedan od nominiranih bendova te zahvalili svima na podršci: “Iskreno smo dirnuti velikom podrškom koju konstantno dobivamo iz raznih dijelova Europe te ovim putem obećajemo još mnogo, mnogo rock’n’rolla u narednim godinama. Veliko hvala svima.”
Skoro rasprodani koncert u Tvornici Kulture pokazuje kako i hrvatska publika cijeni dobru rock and roll glazbu! Interes za koncert je velik, a broj ulaznica ograničen te se ovim putem svim fanovima dobrog rocka kao i svima koji žele podržati glazbu, slobodu i ovaj odličan bend savjetuje da požure po svoju ulaznicu!

Koncerti grupe EODM emotivni su, energični i nabijeni pozitivnom energijom. Nesumnjivo je da će i idućeg petka, u Tvornici Kulture kombinacijom pjesama s novog albuma ‘Zipper Down’ te najboljim pjesmama iz karijere, svim ljubiteljima dobrog rocka priuštiti večer za pamćenje! Kao službena predgrupa, pridružit će im se energični White Miles.
Tijekom ove turneje posjetit će sedamnaest europskih gradova te održati koncerte koji su ranije odgođeni zbog tragičnih događaja 13. studenog u Parizu, između ostalog i za vrijeme njihovog koncerta u dvorani Bataclan.

Eagles of Death Metal osnovali su najbolji prijatelji Jesse Hughes i Josh Homme (Queens of the Stone Age), 1998. godine u kalifornijskom Palm Desertu. Ime je nastalo kada se jedan od njih zapitao kako bi zvučao spoj grupe Eagles i death metal žanra. Unatoč imenu, EODM ne sviraju death metal. Teško ih je smjestiti u određeni glazbeni žanr, no svakako se može reći da sviraju energični rock s naglašenim gitarskim riffovima i žestokim ritmom bubnjeva! Karizmatični frontman poznat je po svojoj entuzijastičnoj interakciji s publikom što potvrđuju i brojni posjetitelji INmusic festivala koji su ljetos imali priliku gledati njihov nastup na glavnoj pozornici jarunskog Otoka mladosti.

Ulaznice za zagrebački koncert EODM još uvijek su u prodaji! Mogu se kupiti putem službenog INmusic webshopa te u Dirty Old Shopu u Zagrebu.
Cijena ulaznice iznosi 149 kuna (+ troškovi transakcije), a ukoliko ne budu rasprodane, na dan koncerta (19. veljače 2016.) koštati će 160 kuna.
Broj ulaznica je ograničen.

About The Author