Subota 14.11.2015.
Klub Sax
Ulaz: 40 kn/60 kn

 

Riječki indie rock bend Jonathan svoj posljednji zagrebački nastup prije objave novog materijala održat će u klubu Sax u subotu 14. studenog. Nastupnim singlom “Maggie” i debut albumom “Bliss” riječka grupa Jonathan digla je proteklu godinu i pol rijetko viđenim hypeom na ovm područjima. Ulaskom fenomenalne petorke na scenu sredinom prošle godine krenuo je val, prvo na lokalnoj razini, a onda polako i u ostatku države. Nastupni EP “Jonathan” u prvi plan je gurnuo “Maggie”, mada otpjevanu na engleskom (kao i ostatak materijala), sigurno jednu od najboljih rock pjesama ovog podneblja posljednjih 5-6 godina.
Iskustvo koje su članovi Jonathana upijali svirajući po poznatim riječkim bendovima, ali i evidentna naslušanost i individualne autorske kvalitete rezultirali su s četiri pjesme koje se mirne duše mogu staviti u repertoar bendova poput Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes. Postavu od samog početka čine vokal Zoran Badurina koji stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić višegodišnji član Leta3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio zvuk Mandrila.Album “Bliss” objavljen je 19. svibnja na Bandcamp stranici Jonathana i do danas je skinut više od 10.000 puta. Tome su pomogli odlični singlovi “Communicate!” i “Pictures” zahvaljujući kojima je bend prošao cijelu regiju. U 2014. godini iza njih su, između ostalog, nastupi u Splitu, Puli, Vinkovcima, Beogradu, Tučepima, dva rasprodana koncerta u Palachu, premijerni dolazak na Pozitivan koncert, podrška Editorsima i rasprodan Mali pogon Tvornice. Sve to skupa “pojačano” nedavno rasprodanim solo koncertom u Velikom pogonu Tvornice kulture te nominacijom za Novog izvođača godine na 22. Porinu.


Usporedo sa svirkom u Tvornici bend je izbacio maxi singl “Getting Closer Is Keeping Us Apart” te dao čak 4 pjesme za dokumentarno – igrani film “Ja sam ljubav”. Proteklo ljeto Jonathan su obišli mnoge festivale i klubove, a posebno su ostali zapamćeni nastupi na Exitu, InMusicu, Pula Film Festivalu i Ferragosto Jamu. Početkom listopada bend je nastupio na Waves Festivalu u Bratislavi te u CuntRa la Kunsthureu u samom centru Graza.

Ulaznice:
Ulaznice su u prodaji od 16. listopada po cijeni od 40 kn u pretprodaji, odnosno 60 kn na dan koncerta, a mogu se kupiti na blagajni Saxa u Palmotićevoj ulici.Broj ulaznica po koncertu je limitiran.
Više informacija se može dobiti na broj telefona 01 / 4872 836 ili na web siteu kluba www.sax-zg.hr.

Facebook event

About The Author