SIMPLY RED
BEZVREMENSKI HITOVI PREMIJERNO U ZAGREBU
SIMPLY RED, JINX, NATALI DIZDAR – 22. LIPNJA
JOHN NEWMAN, ELEMENTAL, QUASARR – 23. LIPNJA
ŠRC ŠALATA

 

Britanske soul pop legende Simply Red premijerni nastup u Zagrebu održat će u srijedu 22. lipnja kao headlineri prvog dana Zagreb Calling festivala na Šalati.

Simply Red bez sumnje su jedan od najvećih mainstream bendova i glazbena institucija koja je iznjedrila neke od najvećih hitova u svojoj dugačkoj karijeri. Više od tri desetljeća rada, 11 studijskih albuma i više od 60 milijuna ploča ploča, te mnoštvo glazbenih priznanja, zaslužni su za to da je Simply Red jedan od najprepoznatljivijih bendova današnjice.

Ono što je nastalo na ostatcima post punk ere na ulicama Manchestera postao je bend koji je od sredine 80-ih godina definirao soul pop žanr i obojao ga svojim notama, te su uvijek bili ti koji su utabali put novim glazbenim izričajima, ne slijedeći zadane trendove. Od samih početaka iz 1985. i albuma “Picture Book”, “Men And Women”, “New Flame”, preko kultnog “Stars” iz 1991. godine, “Blue”, “Home”, pa sve do najnovijeg “Big Love” koji je uslijedio nakon kraće pauze, bend je iznjedrio cijelu nisku studijskih izdanja i bezvremenskih hitova koja im je osigurala hordu obožavatelja diljem svijeta i bez kojih se teško može zamisliti program ijedne radijske postaje.

Njihova soul pop kombinacija nezamisliva je bez jednog od najboljih vokala današnjice, frontmena Micka Hucknalla čiji široki vokalni raspon i crvena kosa kao zaštitni znak doprinose prepoznatljivosti benda.

Bend se vraća u Hrvatsku nakon dva rasprodana koncerta u pulskoj Areni, a ovoga puta premijerno dolaze u Zagreb u sklopu velike svjetske turneje. Mick Hucknall i njegov bend 22. lipnja će u dva sata nastupa izvesti najveće hitove iz bogatog repertoara i predstaviti posljednji studijski album “Big Love” gdje još jednom pokazuju svoju prepoznatljivu kombinaciju nježnih melodija, nostalgije i soulful vokala.

Točno trideset godina nakon što su se publici predstavili svojom soulful verzijom klasika Valentine Brothersa “Money’s To Tight To Mention” bend u Zagreb donosi najbolje od sebe i pokazuje da je itekako u naponu snaga. U prilog tome govori i setlista, pa će uz napomenuti klasik, Zagreb čuti i bezvremenske “Holding Back The Years”, “Say You Love Me”, “For Your Babies”, “Brand New”, “Enough”, “Never Never Love”, zatim “Night Nurse”, “Thrill Me”, “Fake”, “It’s Only Love”, “A New Flame” “Your Mirror”, “Stars”, “The Right Thing”, “Come To My Aid”, “Sunrise”, “Fairground”, “Shine On”, “Something Got Me Started” i “If You Don’t Know Me By Now”. Sve su to redom singlovi koji su bend upisale u glazbene enciklopedije velikim slovima.

Na prvom susretu sa Zagrebom, uz bok Micku Hucknallu stajat će dugogodišnji suradnici Ian Kirkham (saks), Steve Lewinson (bas), Kenji Suzuki (gitara), Kevin Robinson (truba i faluta) i Dave Clayton (klavijature) te novi bubnjar Roman Roth.

SATNICA
Zagreb Calling festival vraća se još veći i jači. Najomiljeniji zagrebački otvoreni koncertni prostor – ŠRC Šalata – dodat će popisu svojih uglednih gostiju nekoliko ogromnih imena svjetske i regionalne glazbene scene.

U srijedu, 22. lipnja vrata stadiona Šalata otvorit će se 19:00. Program će svojim nastupom od 19:15 otvoriti Natali Dizdar. Druga se na scenu, u 20:30, penje grupa Jinx, dok je nastup headlinera, britanskih soul pop legendi Simply Red planiran točno u 22:00.
U četvrtak je planiran istovjetan terminski raspored izvođača. Vrata stadiona otvorit će se u 19:00. Prvi nastupaju Quasarr u 19:15, Elemental su na rasporedu od 20:30, a nova velika otočka zvijezda John Newman sa svojim će sastavom izaći na stage u 22:00.

ULAZNICE
Dnevne ulaznice za prvi dan / Srijeda, 22. lipnja
Parter: 260 kn u pretprodaji, 280 kn na dan koncerta
Tribina: 290 kn u pretprodaji, 310 kn na dan koncerta
Fan Pit: 299 kn u preprodaji, 320 kn na dan koncerta
VIP: 349 kn

Dnevne ulaznice za drugi dan / Četvrtak, 23. lipnja
Parter: 170 kn u pretprodaji, 190 kn na dan koncerta
Tribina: 230 kn u pretprodaji, 250 kn na dan koncerta
Fan Pit: 250 kn u pretprodaji, 270 kn na dan koncerta
VIP: 299 kn

Službena prodajna mjesta:
Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Dancing Bear Zagreb, Gundulićeva 7
Dancing Bear Split, Dioklecianova 6
Dancing Bear Osijek, Trg Ante Starčevića, pothodnik
Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

facebook event