Bajkovita ljetna pozornica Novih dvora bana Jelačića u Zaprešiću bila je svjedokom glazbene čarolije koju je donijela neponovljiva Josipa Lisac. U organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića, koncert je bio druga glazbena večer ovogodišnjeg ciklusa BAN, GLAZBA, USPOMENA.

 

Iako su vremenski uvjeti prisilili organizatore da koncert pomaknu za jedan dan, publika nije izgubila uzbuđenje. U nedjelju, 2. srpnja, oblaci su se nadvili nad pozornicom, a kiša je postala nezaobilazni pratitelj događaja. Kabanice su postale modni dodatak posjetiteljima, dok su šareni kišobrani izvrsno pristajali uz atmosferu koncerta.

Unatoč vremenskim neprilikama, Josipa Lisac je zasjala kao prava zvijezda. Ova glazbena diva je proslavila 50 godina od izlaska legendarnog albuma “Dnevnik jedne ljubavi”, a neke od pjesama s tog albuma izvela je pred oduševljenom publikom. Njen glas, ispunjen snagom i emocijom, obuzimao je prostor i donosio duboke trenutke prisutnima. Ambijent Novih dvora bana Jelačića dodatno je naglasio bajkovitu atmosferu. Svjetla koja su se presijavala na kapima kiše stvarala su magičnu sliku, a miris zemlje nakon kiše samo je pojačavao doživljaj. Josipa Lisac je vladala pozornicom kao kraljica, krećući se s elegancijom i snažnom prisutnošću. Njeno izvođenje bilo je popraćeno gromoglasnim pljeskom publike koja je hrabro izdržala kišu, ne dopuštajući da im ona pokvari užitak. Svi su bili svjesni da svjedoče posebnom trenutku, trenutku koji će se dugo pamtiti.

 

Iako je kiša u jednom trenutku postala jača, niti jedan ton nije izgubljen, a publika je ostala hrabro stajati, plješćući i pjevajući zajedno s Josipom. Ta zajednička energija i otpornost na nepovoljne uvjete stvorila je nevjerojatnu povezanost između izvođača i publike. Svi su osjećali da je ta kiša bila dio čarolije koja se odvijala na pozornici, da je ona samo dodala nevjerojatnu dimenziju večeri.

 

Tako se završila druga večer ciklusa BAN, GLAZBA, USPOMENA uz nezaboravni koncert Josipe Lisac. Kiša nije uspjela ugasiti vatru strasti i ljubavi prema glazbi koja je gorjela na pozornici. Bajkovita ljetna pozornica Novih dvora bana Jelačića u Zaprešiću još jednom je dokazala svoju čaroliju i sposobnost da preobrazi obične trenutke u nešto posebno. Bez obzira na nepredvidive vremenske uvjete, Josipa Lisac je vladala pozornicom kao glazbena kraljica, osvajajući srca publike i ostavljajući dubok trag u njihovim sjećanjima. Ova glazbena priča ostaje kao podsjetnik na snagu glazbe i sposobnost umjetnosti da nas uzdigne iznad svakodnevnih ograničenja.

 

foto: Slavica Rudec