Moonspell Rotting Christ Siver Dust 18 11 2019 Mocvara

Promo photo

PORTUGALSKE GOTHIC METAL LEGENDE MOONSPELL I GRČKI KULTNI BLACK METALCI ROTTING CHRIST UZ GOSTE SILVER DUST IZ ŠVICARSKE DOLAZE 18. STUDENOGA U ZAGREBAČKI KLUB MOČVARA

Portugalske gothic metal legende Moonspell su osnovani 1989. godine pod imenom Morbid God, a tri godine kasnije mijenjaju ime u Moonspell. 1994. objavljuju svoj prvi EP „Under the Moonspell“, a godinu kasnije i svoj debitantski album „Wolfheart“. Moonspell su se posebice proslavili sa idućim albumima „Irreligious“ i „Sin/Pecado“ s kojima postaju svjetski poznati i dostižu na prva mjesta na portugalskim, pa tako i europskim ljestvicama. 2017. su objavili svoj posljednji, jedanaesti album „1755“ album koji prati priču o potresu u Lisabonu 1755. godine, a zanimljiv je i po tome što su pjesme u potpunosti na portugalskom jeziku za razliku od dosadašnjih koje su većinom bile ne engleskom jeziku. Moonspell su u Hrvatskoj nastupili već nekoliko puta, a posljednji nastup im je bio 2016. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Moonspell su bend koji vrlo visoko kotira u metal sceni i slove za jedan od boljih live metal bandova.

Moonspell at Metalcamp, Tolmin 2011

Moonspell at Metalcamp, Tolmin 2011., foto:Matilda Rudec

 

Kao drugi headliner ove turneje su grčki beskompromisni black metalci Rotting Christ koji su također poznati hrvatskoj publici jer su više puta gostovali u Zagrebu. Osnovani su 1987. godine, dolaze iz grindcore scene dok kasnije pod utjecajem grupa Celtic Frosta i Venom Rotting Christ počinju oblikovati svoj prepoznatljiv melodični black metal s dodatkom grčke tradicionalne glazbe. Rotting Christ su također bili vrlo eksperimentalni tijekom godina. Dijeleći iste korijene kao Moonspell, oni su se poigrali s raznim zvučnim idejama i kasnije formirali svoju nišu ekstremnog metala. Početkom 2019. objavili su svoj trinaesti album „The Heretics“ dobio je brojne pohvale kritičara i obožavatelja i koji promoviraju na ovoj turneji.

 

Kao posebni gosti na ovoj turneji dolaze novi švicarski steampunk gotičari Silver Dust. Bend je prije šest godina osnovao vokalist i gitarist Lord Campbell. Album prvijenac „Lost in Time“ je objavljen 2013. godine. 2016. su krenuli na turneju po Švicarskoj, a ubrzo i po Europi kao pratnja finskoj grupi Lordi. Prošle godine su objavili svoj treći album„House 21“ koji je doživio veliki uspjeh i kojeg još uvijek promoviraju.

 

Početak koncerta je najavljen za 18:00 sati a cijena ulaznice iznosi 180 kn u pretprodaji i 200 kn na dan koncerta. Pretprodajna mjesta: Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockamrk – Berislavićeva 13 (online: https://rockmark.hr/trgovina/moonspell-rotting-christ-mocvara-ulaznice/ ), Valhalla Beer Bar – Radićeva 25, Eventim sustav – https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/moonspell-rotting-christ-support-zagreb-mocvara-1135567/performance.html