Uoči njihovog slavljeničkog koncerta koji će se 2. lipnja 2018. godine održati na Šalati, imali smo priliku porazgovarati s Davorom Gopcem, frontmenom legendarnog Psihomodo Popa, zagrebačkog benda koji zbog svog glazbenog izričaja već desetljećima sjedi na tronu hrvatske rock scene. Povod ovom koncertu je slavljenički jer Psihomodo Pop ove godine slavi 35 godina postojanja benda i 30 godina od objave albuma prvijenca ‘Godina Zmaja’. ‘Ja volim samo sebe’, ‘Frida’, ‘Kad sam imao 16’, ‘Donna’, ‘Ramona’ i ‘Sve će biti u redu’ samo su neki od dobro poznatih hitova koji će odjekivati Šalatom i zagarantirano zabaviti sve prisutne. Stoga, osigurajte si kartu na vrijeme i ne propustite ovaj spektakl, a dotad pročitajte što nam je Gobac otkrio o njihovim odnosima u bendu, stavove o dojenju u javnosti, koji su im planovi za ovo ljeto i ostalo…

PMP amsterdam 1 - privatni arhiv

PMP amsterdam 1 – privatni arhiv

Približava se koncert na Šalati, vjerujem da će atmosfera biti odlična i da ćete nam pripremiti nezaboravan show. Hoće li biti kakvih specijalnih iznenađenja?

Pa bit će jedno iznenađenje, al vam neću reć koje. Bit će i lijepih animacija, svirat ćemo gomilu pjesama, a i vjerojatno će to bit jedan odličan tulum.  

Iako ste iskusan izvođač i iza sebe imate 35 godina glazbenog staža u Psihomodo Popu, dogodi li vam se ikada da imate tremu pred nastup i hoće li biti treme pred ovaj jubilarni, rođendanski nastup?

Pa ja u zadnje vrijeme baš volim kad mi se desi da imam tremu jer se onda probudim prije neg kaj se popnem na binu.  

Posvađate li se ikad međusobno u bendu onako kao recimo bračni parovi. I da li ste se ikada porječkali u javnosti s nekim od članova?

U javnosti se samo grlimo i ljubimo, tučemo se u 4 zida.

Da sam zlatna ribica i da vam mogu ispuniti 3 želje koje bi to bile?

Da si zlatna ribica… pa prva bi mi želja bila da imam još 6 takvih ribica, a druge dve želje bi bile, recimo, nova gitara koja sama svira i glas koji ne može puknuti. Ostalo imam. ☺

Da se možete vratiti u prošlost u kojem biste razdoblju voljeli živjeti?

Pa da se mogu vratit u prošlost, vratio bi se u 1964., 17.2. i ponovo bi se rodil. ☺

Kada biste mogli birati jednu svjetski poznatu ličnost za zajednički duet, tko bi to bio i zašto?

Ja sam svoj duet, koji sam htio napravit u životu, napravio s Dinom Dvornikom.  

Nedavno sam kolegici s faksa ispunjavala anketu za završni rad na Fakultetu zdravstvenih studija. Pitanja su bila vezana uz stavove zdravstvenih djelatnika o dojenju u javnosti. Zanima me kako ljudi sa hrvatske estrade gledaju na to? Kako biste reagirali da pored vas u kafiću ili u parku sjedi majka koja upravo doji?

Ja sam za dojenje u javnosti, mislim da je  to baš simpatično i romantično, ali sam protiv medijskog dojenja naših dužnosnika.

Svatko od nas je nekada u životu bio pacijent, u najboljem slučaju na nekakvom rutinskom pregledu. Što mislite o zdravstvenim djelatnicima, jesu li dovoljno ljubazni, educirani i što mislite o masovnom iseljavanju zdravstvenih radnika, ali i ostalih struka iz Hrvatske?

Pa ja sam u svom životu upoznao zbilja dobrih doktora i s njima sam se i sprijateljio, postali smo si dobri. Bilo je i nekih koji možda nisu bili tolko zainteresirani za moje zdravlje, a ovo da oni masovno izlaze… pa ‘ko ne bi. Mislim, ipak je bolja lova vani.   

I za kraj, što imate poručiti fanovima te kakvi su vaši planovi za budućnost? Haha, šalim se, možete odgovoriti i na to pitanje, ali više nas zanima kakvi su vam planovi za ljeto? More ili planine? Kupanje u slatkoj ili slanoj vodi? Rashlađivanje pivom ili sladoledom?

Sladoled sa slanom vodom. A inače, volim se kupat. Nisamrazumio do kraja pitanje. ☺ a planovi za ljeto… svirat ćemo cijelo ljeto i jedan dio ljeta ćemo se odmarat, kupat, jest sladoled i pit morsku vodu.

Ako postoji nešto što vas nitko nije do sada pitao, a žarko želite odgovoriti na to pitanje, koje bi to bilo pitanje i odgovor?

To bi bilo pitanje: „Želiš li da ti pokloninm 500 hiljada eura?“ Ja bi reko, „Ma ne, ne. Aj dobro ak’ baš navaljuješ!“

Promo photo - Milan Krkač

Promo photo – Milan Krkač

Intervju odradila: Matilda Rudec