CHASING NORD novi je izvođač Dallas Recordsa

Drugi studijski album “Last Rain On Earth” objavljuju početkom 2023.  

Chasing Nord poznato je ime na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni. Nakon malo duže pauze, ponovo su u studiju i najavljuju nove materijale koji će izaći u izdanju njihove nove izdavačke kuće – Dallas Records.  

CHASING NORD novi je izvođač Dallas Recordsa

foto | Stella Mešić

Priča Chasing Norda započela je 2013., kada su se Mihael Prosen (vokal i bas), Tino Margan (bubnjevi), Ivan Jović (gitara) i Vedran Vučkovć (gitara) odlučili udružiti, dijeleći glazbene afinitete i strast za ovu vrstu umjetnosti. U početku bijaše Nord, naziv pod kojim je bend objavio i hvaljeni prvijenac “Play Restart” (2017., Geenger Records). Promocija debitantskog albuma dovela ih je na brojne europske i regionalne pozornice i festivale, sve do daleke Kine gdje su “Play Restart China Tour 2018” predstavili u čak 16 gradova.

CHASING NORD novi je izvođač Dallas Recordsa

Chasing Nord | Sonic Heart

2020. godina bila je početak novog poglavlja u njihovoj karijeri. Nord postaje Chasing Nord, a krajem godine objavljuju moćni singl ‘Sonic Heart’ koji je na prvu osvojio domaću i inozemnu publiku, a njihovo autorsko i produkcijsko stvaralaštvo podigao na jednu novu razinu. 

Uz odlične reakcije publike i kritike, ‘Sonic Heart’ je osvojila još jedno vrlo vrijedno priznanje. U konkurenciji od 26 000 pjesama pristiglih sa svih strana svijeta, izabrana je u polufinale International Songwriting Competition, koje su žirirali Tom WaitsDua LipaColdplayLinkin ParkSteel PantherNancy Wilson i drugi.

Sjetnog i melankoličnog ugođaja, uz tekst i poruku koji proizlaze iz vrlo osobnog iskustva frontmena Mihaela Prosena, ‘Sonic Heart’ poručuje da nikad ne odustaješ od svojh snova, ali istovremeno cijeniš putovanje do njihovog ostvarenja. Zarazni refren, snažni riffovi, moćan bubanj i odlična sinergija svih članova pojačani su back vokalima Able Nacinovich i Dorijanom Cuculićem na klavijaturama dok je spot realizirala vinkovačka umjetnica Stella Mešić

 

Singlom ‘Sonic Heart’ bend je najavio i novi album “Last Rain On Earth” kojeg će publici predstaviti početkom 2023. godine i koji povezuje tri kontinenta: sniman je u riječkim studijima Maraton i G.I.S., produciran u Kanadi, a masteriran u Australiji.

 

Facebook | YouTube | Instagram