Dubiozini albumi „#fakenews“ i „Agrikultura“ konačno na vinilu!

Dubiozini albumi „#fakenews“ i „Agrikultura“ konačno na vinilu!

promo photo

Posljednji vinilni duo iz kolekcije grupe Dubioza Kolektiv – „#fakenews“ i „Agrikultura“ – od danas se nalazi u prodaji, u izdanju Menarta. Time je zaokružen kompletan planiran serijal Dubiozinih izdanja na pločama u sklopu proslave 20 godina rada benda. I u 21. godini najveća grupa naše regije neće dizati nogu s gasa – već je objavljena dugačka australsko – novozelandska turneja u ožujku, kao i koncertni povratak u Zagreb nakon dugih pet godina!

 

Dubioza Kolektiv feat Manu Chao – „Cross The Line“

 

„#fakenews“ objavljen je 2020. godine i donio je 9 novih pjesama, u kojima je bend ugostio glazbenike poput Manu Chaa i Earla Sixteena, te bendove Los De Abajo i Soviet Supreme, ali i jednog sasvim posebnog talenta. Humanoidni robot Robby Megabyte, koji pjeva i svira mnogo instrumenata, postao je privremeni član benda i s njim su izveli proročanski singl „Take My Job Away“. Kao i u slučaju ostalih singlova, predstavljena je još jedna suradnja sa Manuom u angažiranoj „Cross The Line“, te „Wild Wild East“ za čiji spot su korišteni materijali snimljeni tijekom koncerta na jedinstvenom Boomtown Festivalu (UK).

 

Dubioza Kolektiv feat Robby Megabyte – „Take My Job Away“

 

„Agrikultura“, posljednji studijski album Dubioze objavljen 2022. godine, nastao je usred pandemije. „Sam naziv i koncept albuma ‘Agrikultura’ nastao je iz naše potrebe da skrenemo pažnju da zbog pretjeranog interesa za virtualno i digitalno, uskoro nećemo imati šta da jedemo, jer bi svi da budu YouTuberi i IT-jevci, a lopata, motika i krampa gade se svekolikom pučanstvu. Šta da radimo kad se kriptovalute ne jedu“ – izjavio je bend prilikom lansiranja osam novih pjesama koje su predvodili „Kafana“ i „Bubrezi“, dok se kao najveći singl i jak koncertni favorit istaknula pjesma „Može li?“.

 

Dubioza Kolektiv – „Može li?“

 

Vinilna kolekcija Dubioze, zaključno sa ovim izdanjima „#fakenews“ i „Agrikultura“, zatvorena je u čast „20 Years High“ obljetnice. Prve korake u sljedećih dvadeset, bend će napraviti od 8. do 30. ožujka kroz 11 koncerata velike turneje po Australiji i Novom Zelandu. Hrvatska publika na svoje će doći 1. lipnja kada Dubioza stiže na Jarun u sklopu Zagreb Music Festa, što je njihovo prvo koncertno pojavljivanje u gradu nakon pet godina!

Uz ove nastupe, koncertni kalendar benda već se puni toliko brzo da se čini da će im trebati mašina za putovanje kroz vrijeme da postignu sve.

 

„#fakenews“ i „Agrikultura“ dostupni su od danas na Menartovom web shopu.