Uoči velike koncertne promocije svog šestog albuma “Samo ti, samo ja” koja će se održati u petak, 30. studenog u Tvornici kulture donosimo Vam intervju s Darkom Bakićem iz Buđenja.

 

-Ponovo ćete zasvirati u zagrebačkoj Tvornici kulture 30.studenoga, koliko daleko su odmakle pripreme za koncert?
> Dio priprema smo završili sa snimanjem albuma s obzirom da ćemo zasvirati gotovo cijeli zadnji album, pa smo se dobro sprijateljili s novim pjesmama u studiju. Probe su redovne, a medijski dio uz odličnu organizaciju Dallasa ide odlično.

– Dolazite na već poznat teren, pred publiku koja vas zna. Koliko će ovaj nastup bit drugačiji od prethodnih?
> U zadnje četiri godine od kada nismo svirali u Tvornici, značajno smo promijenili zvuk benda, a singlovi su redom dominirali u eteru, pa je u toliko i sami izvođački program drugačiji nego ranije. Prije smo dosta grintali za promašenim ljubavima, a sada samo sretno plešemo ☺

– Zadnjih godina popularna su razna gostovanja na zagrebačkim pozornicama.Dueti su česti što na albumima, što na bini? Očekuje li se koje na ovom koncertu?
> Naša gostovanja na pozornici su više tulumskog karaktera nego nekog smišljenog PR-a. Mi pozovemo prijatelje da s nama zasviraju i bude nam veselo. Svakako ćemo to učiniti i ovaj put. Naši prijatelji iz Bang banga će se stalno motati po pozornici kao na nekoj predstavi.
Biti će tu još nekih iznenađenja…

– Promovirate novi album “Samo ti, samo ja” koliko se publika već privikla na pjesme s njega? Ili se samo pjevaju poznati singlovi “Misliš da sam blesav” i “Bolje ne, ne, ne”?
>S novog albuma do sada su objavljena četiri singla. Uz ove koje navodite tu je i „Budi moja“ te „Bolje ne, ne, ne“ sa Stellom Jones. Svi su dospili u top 10 emitiranja, pa se nadam glasnom pjevvanju refrena iz publike.

 

– Iznenađenja svakako nikad nedostaje, što dobrih, što loših. Dovoljno se prisjetiti vašeg (ne)nastupa kao predgrupa Simple Mindsima u Splitu. S obzirom na oluju koja se tako brzo digla i zaprijetila otkazivanju koncerta. Što se vama u tim trenucima motalo po glavi?
>Iznimna je to situacija. Odradili smo tonsku probu i krenula je prava oluja. Prvo što nam je palo na pamet je sačuvati se od bilo čega da nam ne padne na glavu ☺
Bili smo udarna vijest u informativnom programu tipa: grupa Buđenje otkazala koncert zbog jakog nevremena. Nekad i nesviranje radi za nas.

– Koliko su uopće, po vašem mišljenju, korisni takvi nastupi? Osim što bendu pružaju priliku sviranja na velikim pozornicama.
>Svirali smo isred Stinga u pulskoj Areni 2017. Nekoliko svirki je usljedilo iza tog nastupa jer su nas organizatori čuli kako zvučimo. Osim reference velike pozornice, kurtoaznog druženja ima i direktne koristi od prodaje na terenu.

– Nakon Tvornice kakvi su vam planovi za ovu zimu?
>Doček Nove godine sviramo u Biogradu zajedno sa Psihomodopop. Usljedit će i ostali koncerti po Dalmaciji i šire. Uglavnom, mi smo usvirani klupski band, pa se podjednako dobro snalazimo u malim klubovima i velikim pozornicama.