M.O.R.T. je objavio novi singl “Mamuran” s hvaljenog albuma „Samo hrabro i bezveze!“

 

 Sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. objavila je novi singl “Mamuran” koji se nalazi na njihovom hvaljenom albumu „Samo hrabro i bezveze!“.

 

Treći singl s aktualnog petog albuma nastavlja se na ranije objavljene „Imam sve“ i “Svijet se sužava”, a nova pjesma “Mamuran” uskoro će dobiti i prateći video spot.

 

 

M.O.R.T. slikovito objašnjava kako je pjesma nastala: “Vrelo ljeto, polovica osmog mjeseca, vozimo se uskim i zavojitim cestama istočne BiH od Beograda prema Sarajevu. Koncert sinoć je bio odličan, after još bolji. Žurimo na tonsku, kasnili smo s polaskom, zadržalo nas na granici. Nismo stigli ni kavu popiti, samo neki loši hladni burek uzeli usput. Trgovine na vidiku nema već neko vrijeme. Uzimam mobitel u ruke i u bilješke tipkam bluz koji ćemo kasnije uglazbiti i koji ćete sad poslušati. Vjerujem da ćete se mnogi prepoznati u ovoj situaciji u kojoj ste i sami bili.

 

Glavnom protagonistu u trenutku pisanja nije bilo baš lako, pa nismo htjeli dodavati teške riffove, već gitarom i bubnjem držimo ritam motora kombija dok vas bas vodi zavojitim cestama. Pjesmu je dodatno obogatila naša prijateljica Monika Grubišić Čabo izvrsnim vokalnim dionicama u refrenima.”

 

Najnoviji singl “Mamuran” skinut je s albuma „Samo hrabro i bezveze!“ i još je jedan uvid u hvaljeni materijal koji je objavljenog ovog proljeća. U svega nekoliko dana po izlasku album je skupio fantastične recenzije u kojima ga nekoliko glazbenih kritičara već uvrštava među najbolje domaće albume 2023. godine. 

 

Aleksandar Dragaš ga naziva “pretendentom za najbolji domaći (rock) album godine”, Boris Abramović piše da je bend glazbeno moćan i ekstremno žestok dok “poetikom ubadaju točno u srž ili u kost”. Ivan Laić album “Samo hrabro i bezveze” opisuje riječima „razorno i ubojito“ dok Siniša Miklaužić kaže da je to “izniman blues punk rock album kojeg se sluša na najglasnije.“

 

Novi singl “Mamuran” dostupan je na svim streaming servisima.