LJETNO KINO feat. DARKO RUNDEK,
DINO ŠARAN & GILE
KONCERT U ČAST VLADE DIVLJANA, NAJVEĆEG GOSPODINA ROCK’N’ROLLA
TVORNICA KULTURE
SUBOTA, 7. SVIBNJA 2016.

 

Koncert u čast Vlade Divljana, najvećeg gospodina rock’n’rolla održat će se u zagrebačkoj Tvornici kulture 7. svibnja. Ljetno kino, Darko Rundek, Dino Šaran i Srđan Gojković Gile nastupit će na koncertu kojim se slavi rad ovog velikana popularne glazbe.

 

“Naziv koncerta najbolje govori što mislimo o našem prijatelju Vladi Divljanu, a razlog da i ove godine bar jednom odsviramo Vladine pjesme je da u njegovu čast, na naše zadovoljstvo i na radost publike, pokušamo oživiti magiju koju je donosio kad bi iz Beograda ili Beča dolazio u Zagreb”, istaknuo je organizator Max Juričić.

 

Posljednji put Vlada je u Zagrebu nastupao 2014. godine u Tvornici kulture i na InMusic festivalu  zajedno s Ljetnim kinom, a postava koja ga je tada pratila svirat će i na ovom koncertu. Čine ju Max (ukulele i vokal), Vlade (klarinet i vokal), Buki (3 toma i vokal), Surka (beatbox i vokal), Stane (cello), Barracuda (bas i vokal), Kuzma (harmonica) i Gonzo (udaraljke).


Big band postavi Ljetnog kina pridružit će se Igor Pavlica s trubom i tri mušketira iz Zagreba, Sarajeva i Beograda – Darko Rundek, Dino Šaran (Letu Štuke) i Srđan Gojković Gile (Električni orgazam) koji će uz Vladine otpjevati i neke od svojih najljepših pjesama.

 


Koncert će snimati ekipa vrsnog beogradskog režisera dokumentarnih filmova Mladena Matičevića čime će označiti i početak snimanja filma o životu i radu Vlade Divljana. Legendarni autor glazbenih spotova Radislav Jovanov Gonzo u Tvornici će premijerno predstaviti video za pjesmu ”Baba Zumbula”, montiran od snimki s Vladinih posljednjih nastupa.


Dvanaest muzičara, nezaboravne pjesme, filmska ekipa, premijera i iznenađenja obećavaju da će koncert biti i kino i kazalište, a Ljetno kino će se posebno potruditi da tu večer sviraju s energijom i veseljem kako su to radili s Vladom.

 

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 50 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 70 kn.

 

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 1
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18
  • Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr