Prošlogodišnji hrvatski predstavnici na Eurosongu i omiljeni riječki momci – Let 3, poznati po svojim energičnim i provokativnim nastupima, u petak (17. svibnja 2024.) održali su još jedan nezaboravan koncert. Ovog puta spektakl su priredili na domaćem terenu, u riječkoj hali ExportDrva, privukavši tako brojne posjetitelje. Iako je koncert prvotno trebao biti održan krajem siječnja ove godine, nažalost, zbog nedavne bolesti jednog od članova morali su odgoditi prethodno zakazani koncert na istom mjestu i prebaciti ga na ovaj novi datum. Unatoč tome, ‘letovci’ su uspjeli okupiti i oduševiti svoje domaće, riječke fanove, ali i one koji su pristigli iz drugih dijelova Hrvatske.

Let3, Export, Rijeka

U svojoj 36 godina dugoj karijeri izdali su 8 nagrađivanih studijskih albuma i 2 live albuma te odsvirali na tisuće koncerata, a 2023. godine okrunili su svoju karijeru kada su izabrani za predstavnika Hrvatske na izboru za pjesmu Eurovizije s hitom ‘Mama ŠĆ!’.

 

Ovaj događaj bio je ne samo glazbeni spektakl, već i proslava zajedništva i ljubavi prema umjetnosti, stvarajući nezaboravan doživljaj za sve prisutne. Više od dva sata pravog riječkog rock’n’roll zvuka, u režiji koga drugoga nego legendarnog Leta 3, publika je imala priliku doživjeti jedinstveni spoj glazbe i performansa, što je karakteristično za svaki njihov nastup. Koncert je bio iznimno energičan, s prepoznatljivim scenskim nastupom i interakcijom s publikom. Let 3 je izveo presjek svojih najpoznatijih pjesama, uključujući i najnovije hitove poput “Mama ŠČ” i “Babaroga” čime su publici priuštili uživanje u njihovoj jedinstvenoj scenskoj pojavi i performansima koji su ih proslavili na Eurosongu i širom regije. Osim toga, izveli su i omiljene ‘Dijete u vremenu’, ‘Ero s onoga svijeta’, ‘Izgubljeni’, ‘K*rcem u čelo’, ‘Profesor Jakov’, ‘Ženu varam’, ‘Vjeran pas’, ‘Izađi mala’, ‘Omađijaj me’, ‘Tazi Tazi’ i mnoge druge. U jednom trenutku na bini im se pridružila i, prema riječima organizatora ‘…najlegendarnija od svih…’ – Marina Perazić – koja je s bendom izvela stari hit popularne riječke grupe Denis&Denis ‘Program tvog kompjutera‘, a nakon toga pridružila se ‘letovcima’ i u izvedbi njihovog hita ‘Riječke pi*ke‘. Sveukupno su ovi omiljeni riječki momci izveli oko 30-ak pjesama, imali su dva zaslužena bisa, a na zadnjem bisu su odsvirali i spojili ‘Droga’, ‘Dinko’, ‘Nafta’ i ‘Sam u vodi’.

 

Let3, Export, Rijeka

 

Mnogobrojna publika od gotovo tisuću ljudi je gotovo cijelo vrijeme bila entuzijastična, atmosfera uzavrela i uzbudljiva, a što drugo i očekivati od publike koja je došla podržati svoj omiljeni bend. Koncert je neizostavno obilovao različitim audiovizualnim spektaklima, što je postalo zaštitni znak benda kroz njihovu dugu karijeru.

Sve u svemu, koncert u Rijeci je bio još jedan uspješan nastup za Let 3 kojim su potvrdili zašto već toliko desetljeća uživaju status jednog od najvažnijih bendova na hrvatskoj rock sceni i zašto se smatraju institucijom hrvatske alternativne rock glazbe.

 

Let3, Export, Rijeka

 

Donosimo vam prvu galeriju fotografija snimljenu mobitelom 😉

Fotografije i izvještaj: Matilda Rudec