Legendarni britanski rock bend The Cult vratio se u Zagreb, održavajući spektakularan koncert na stadionu ŠRC Šalata u petak, 30. lipnja 2023. Točno šest godina nakon svog prethodnog nastupa na istom mjestu, bend je još jednom osvojio srca publike, predvođen osnivačima i glavnim autorima Ianom Astburyjem i Billyjem Duffyjem.
Bend je oduševio publiku svojim legendarnim hitovima i energičnom izvedbom. Koncert je bio dio velike turneje koja promovira njihov najnoviji album “Under The Midnight Sun”, a fanovi su imali priliku proći kroz četiri desetljeća karijere ovog kultnog benda. S vizualno impresivnom produkcijom i nevjerojatnom glazbenom snagom, The Cult je još jednom dokazao zašto su ikona rock glazbe i ostavio neizbrisiv trag u srcima svih prisutnih. Pod svjetlima Šalate The Cult je ponovo osvojio srca publike svih dobnih skupina te ujedinio sve od “mularije” pa do zadrtih starih rockera.

“She Sells Sanctuary”, “Lil’ Devil” i “Sweet Soul Sister” samo su neki od hitova u kojima je publika imala priliku uživati na prepunoj Šalati. Ima li zaista potrebe nabrajati hitove sa setliste? Mislim da ne, “mali vrag” mora ići na popodnevni spavanac jer večeras opet radi noćnu smjenu i ima 4 sata fore da se transformira u “malog andela”. Baj 😉

Foto: Matilda Rudec