U sklopu turneje Renesance Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo krajem ljeta posjetit će i tri hrvatska grada – Vrsar, Opatiju i Split. Prvi koncert, u Vrsaru, održat će 27. kolovoza, gdje i u sklopu festivala “U zagrljaju kamena i mora” u kamenolomu Montraker. Idući dan, 28. kolovoza, rasplesat će publiku ispred Ljetne pozornice u Opatiji, a dan nakon, 30. kolovoza, u stižu na splitski Sustipanu sklopu festivala “S okusom soli”. 

“Kad mi izlazimo na pozornicu, vrijeme je za fiestu! Među našim obožavateljima ima svih generacija, od male djece pa naviše, ali nitko ne ostane imun na ritam. Bez obzira na godine, svi zaplešu. Naravno, svirat ćemo, kao i uvijek, naše najveće hitove: Bamboleo, Djobi Djoba, Volare, Hotel California itd. ali i pjesme s našeg posljednjeg albuma Renaissance koje smo snimili tijekom pandemije. To je prvi novi album u osam godina. Sadrži pjesmu Chica Del Sol koja je vrlo brzo postala hit.“ otkrio nam je  Tonino Baliardo jedan od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznat skladatelj koji je skladao i producirao najveće hitove grupe kao što su Bamboleo i Djobi Djoba.

Gipsy Kings specifičan je sastav koji u svom izričaju kombinira rumbu, flamenco, salsu i tradicionalnu romsku glazbu s pop zvukom. Osnovani su 1978. godine u Francuskoj.

Ovi neosporni majstori romske glazbe, koje čini deset talentiranih glazbenika, prodali su više od 20 milijuna albuma diljem svijeta. Iza sebe imaju objavljenih 15 studijskih albuma. Tri studijska albuma nominirana su za Grammy nagradu, od kojih je album Savor Flamenco dobio ovo prestižno priznanje 2014. godine u kategoriji najbolje svjetske glazbe. U 45 godina karijere nagrađeni su i brojnim zlatnim, platinastim i dijamantnim diskovima. Nedavno je i sam Tonino Baliardo nagrađen platinastom pločom za duet s Takagijem Ketrom i trostruko platinastom pločom s Ingobernableom u duetu s Tanganom.   

Nastupali su u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta. Njihovi koncerti, koji su primljeni s nevjerojatnim izvrsnim kritikama, uključuju sve velike hitove  poput Bamboleo, Djobi, Djobi, Volare, i dr., a uz pjesme s novog albuma Renaissance njihov nastup je remek-djelo čiste zabave.

Ulaznice za spomenute koncerte možete kupiti u sustavima Evenim.hr, Mojeharte.hr i Adriaticket.com.

About The Author