Keith Flint (image: Sunday Mail)

Keith Flint, pjevač legendarnog benda Prodigy, preminuo je u dobi od 49 godina. Pjevača je, u beživotnom stanju, pronašla policija u njegovom domu u Essexu (UK), u ponedjeljak 4. ožujka u jutarnjim satima.

Glasnogovornik policije u Essexu službeno je priopćio da su nakon zaprimljenog poziva o pronalasku osobe bez svijesti otišli na adresu za koju je potvrđeno da je adresa na kojoj je živio Flint, te su odmah po dolasku, oko 8:10h proglasili smrt pronađenog muškarca.
Zasad su službene informacije da nema tragova o nasilnoj smrti, a tijelo je poslano na obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok i vrijeme smrti. Međutim, iako to još uvijek nije službeno potvrđeno, društvenim mrežama brzo se proširila vijest o tome da si je pjevač sam oduzeo život, i to nakon što je Liam Howlett (frontmen Prodigy-ja) na svom Instagram profilu napisao ovo: ”Vijesti su istinite. Ne mogu vjerovati da ovo govorim, ali naš brat Keith si je oduzeo život tijekom vikenda. Šokiran sam, j***no ljut, zbunjen i srce mi je slomljeno… R. I. P. brate, Liam”.
Oglasila su se brojna lica iz svijeta glazbe i svi su izrazili sućut obitelji preminuloga te su mu odali počast.
Ed Simons iz Chemical Brothersa, benda koji se zajedno s Prodigyjem uzdigao na sami vrh rave i elektronske glazbene scene 90-ih, odao je počast Flintu na svom Instagram profilu, gdje uz fotografiju na kojoj se nalaze on i Tom Rowlands iz Chemical Brothersa te Keith Flint stoji ovo: ‘‘Tako tužne vijesti o Flintu. Ovo je on na fotografiji kad nam se neočekivano pridružio na pozornici 1995. Odlično je podigao energiju, nikome nije smetalo što je to Keith iz Prodigy ja i mogao je raditi što ga je volja. Bio je simpatičan i velikodušan čovjek, pun duha. R. I. P.! ” 
I ostatak Chemical Brothers-a oglasio se putem Twittera: ”Žao nam je zbog Keitha Flinta, odsvirali smo mnogo koncerata s Prodigyjem tijekom godina i uvijek smo bili u prijateljskim odnosima i podržavali se. Bio je odličan frontmen, originalan i svima će nam nedostajati. Tom&Ed x”
Rock bend Kasabian također je na Tweeteru napisao:  ”Keith Flint, prekrasan čovjek, nevjerojatan.” Prisjećajući se njihovog albuma ‘Empire’ iz 2006. na kojem su surađivali, nadalje dodaju: ” Prisjećamo se odličnog vremena provedenog skupa na stvaranju Empire-a. Srce nam je slomljeno. Počivao u miru, brate. ”