PAVELOVA ČAROBNA NOĆ NA TUŠKANCU!

Foto credit | Goran Berović

Romantični ambijent zelene gradske oaze, šume Tuškanac, bio je u srijedu navečer savršena kulisa za dugoočekivani koncert grupe Pavel, koji je itekako ispunio sva očekivanja i sve najave, na oduševljenje publike, koja je, usprkos kišnoj uvertiri pred sam nastup, ispunila amfiteatarski prostor Ljetne pozornice Tuškanac.

Pavel je na pozornicu izašao u punom sastavu, u koji se za ovaj koncert vratila i Antonia Matković Šerić, te s pridruženim članovima i gostima, pokazujući i time koliko im je ovaj koncert važan i koliko dugo su željeli zasvirati u ovom prostoru. Usprkos poteškoćama koje su se dogodile na sam dan koncerta, Pavel je predovođen Aljošom Šerićem odsvirao još jedan veliki, emotivan koncert, u kojem su uživali jednako kao i njihova publika, potvrđujući još jednom status vrhunskog live benda, u kojem je svaki član majstor svog instrumenta, od bubnja, trube i violine, do klavijatura, gitare, basa i glasa.

‘’Ni pljusak, ni slomljena ruka violiniste, niti visoka temperatura naše Lune nisi nas pokolebali sinoć, iz prkosa smo održali koncert i bio je krasan, hvala svima što su došli po takvom vremenu, cijenimo to beskrajno.’’ – poručio je Aljoša Šerić nakon održanog koncerta.

Foto credit | Goran Berović

 

 

‘Bilo bi divno’ s albuma Ennui otvorila je koncert, nakon koje su se zaredale ‘Na krivoj stranoj povijesti’, još jedna albumska pjesma koja je svoje ‘mjesto pod suncem’ dočekala na pozornici,  budući da nije bila izdvojena kao singl s albuma. Uslijedila je razigrana ljetna gospel himna ‘Sunce’, zatim power – pop hit ‘Jedan dobar dan’, a prvi ‘set’ pjesama s posljednjeg albuma zatvorili su balkanskim tex-mexom ili kako sami kažu ‘pridodnim surogatom sreće i sjete’, pjesmom ‘Dobri se zaborave’, na koju se skladno nadovezala znana uspješnica ‘Poslije nas’.

 

Foto credit | Goran Berović

 

U čarobnoj izvedbi ‘Od svjetla i ptica’ na pozornici im se na violončelu pridružio odličan Matej Milošev, violončelist, autor  i glazbenik, da bi potomo došao red i na ‘Čuvaj me’ koja je podigla publiku na Tuškancu na noge i tako napravila sjajan uvod za ono što je uslijedilo. Dani koji sjaje aktualan su hit u kojem su se Pavelu, ovaj put i uživo pridružilli vidno raspoloženi i rasplesani Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec, koji je pozvao publiku da zajedno s njima pjeva i ‘Dane’, a kasnije i vječni evergreen Novih Fosila ‘Za dobra stara vremena’.

‘Sretni smo’. ‘Ljubav’’, ‘Samo da jutro ne dočekam sama’, ‘Samo se dobri dani broje’ u kojoj se ponovo na violončelu pridružio Matej Milošev, nastavili su niz pjesama, uz savršeno raspoloženi i razigrani bend, koji je iz pjesme u pjesmu pokazivao koliki im je gušt svirati na Tuškancu, na sveopće oduševljenje publike.

foto credit | Goran Berović

 

 

‘’Bilo je prekrasno sinoć nastupati na Tuškancu, prostoru kojeg smo si već dugo priželjkivali.  Osjećaj je bio fenomenalan, jako mi je nedostajala scena, zapravo sam imala osjećaj kao da nikad nisam ni stala. Jedva čekam neke nove koncerte na jesen kada se planiram vratiti u punoj snazi. Zahvalna publici koju kiša nije prestrašila, divan je osjećaj bio pjevati pred takvim auditorijem’’ – poručila je Tonka.

 

Glazbeni presjek Pavelove karijere zaokružen je vječnim koncertnim favoritima ‘Moj stan je prekinuo s njom’, ‘Autentično osrednji’, ‘Vrijeme života’ i ‘Bijela jedra’. Tonka i Aljoša zablistali su i duetu u ‘Ne daj na nas’, a sa sad već antologijskom ‘Zbog tebe’, Pavel su završili koncert, da bi se na pozive publike brzo vratili na bis koji je zaslužio i bend i publikaGipsy swing pjesmom ‘Treba svirati bas’ i gorko-slatkom baladom ‘Ako si za mogli bi jednom izaći’ Pavel nas je ispratio u na kraju, toplu i čarobnu ljetnu noć na Tuškancu, do sljedećeg, nadamo se skorog, novog susreta.

 

Mars Koncerti