spancirfest

Dubioza kolektiv i Gogol Bordello nastupit će 30. kolovoza na pozornici Stari grad. Ova eksplozivna kombinacija prvi su objavljeni izvođači Špancirfesta 2015, a njihov zajednički koncert zatvorit će ovogodišnje izdanje varaždinskog festivala koji se održava od 21. do 30. kolovoza.

Bez sumnje najveći bend naše regije Dubioza kolektiv,ove će godine u Hrvatskoj nastupiti samo dva puta: u pulskoj Areni 31. srpnja te na glavnoj pozornici Špancirfesta 30. kolovoza. U sezoni sa samo dva Dubiozina pojavljivanja u nas bend će biti puno više orijentiran na najveće festivale Starog kontinenta. Diskografski je Dubioza bila aktivna i prošle godine objavivši zapaženi EP Happy Machine kojim najavljuju istoimeni puni album planiran za objavu u inozemstvu ove jeseni. Album Happy Machine bit će njihovo prvo dugosvirajuće izdanje od Apsurdistana.

Generalne probe za Špancirfest Eugene Hütz i ekipa imat će sljedećih mjeseci na najvećim pozornicama svijeta među kojima se posebno ističu Sasquatch, Lollapalooza i Sziget. Još je u živom sjećanju njihov fantastičan prošlogodišnji nastup u Tvornici kulture kad su predvodnici gypsy punka Gogol Bordello promovirali svoje aktualno izdanje Pura Vida Conspiracy. Bend od tada doslovce nije stao potvrđujući status grupe koja godišnje upisuje nevjerojatan broj koncerata.

Kroz povijest Špancirfesta dosad je prošlo puno velikih izvođača. Međutim ekskluzivan zajednički juriš Dubioze i Gogola definitivno spada među najveće trenutke varaždinskog festivala, ali i kompletne ovogodišnje koncertne ponude u Hrvatskoj.

Potvrda nastupa prvi je rezultat suradnje Špancirfesta i LAA, suorganizatora programa na pozornici Stari grad. Nova imena ovogodišnjeg festivala bit će objavljena uskoro.

Šest dana programa na glavnoj festivalskoj pozornici samo 159 kuna. Prve festivalske ulaznice za kompletan program pozornice Stari grad u prodaju kreću u četvrtak, 2. travnja u 8 sati po cijeni od svega 159 kn. Tih early bird ulaznica u ponudi će biti ograničenih 500 komada, a nakon što se one rasprodaju cijena ulaznice za šest dana programa na Starom gradu se diže. Ulaznice će se moći kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i na u web shopu na www.eventim.