Bjelovarski progresivni rock bend Them Moose Rush predstavlja novi singl „T-Jay” i njemu pripadajući videospot koji najavljuje izlazak njihovog novog studijskog albuma krajem godine.

Novi singl „T-Jay” udaljuje se od ustaljenih okvira rocka, tekst bogat prenesenim značenjima interpretiran je snažnim vokalom kroz obruč psihodelije te je obgrljen žestokom ritam sekcijom i bogatim zvukom gitare u maniri prog rocka. Prati ga videospot inspiriran videoigrama s utrkama koji smješta članove benda u utrku života u kojoj ništa nije onako kako se na prvu čini, a strpljenje donosi neočekivanu pobjedu.

„Za video je kompletno zaslužan naš bubnjar Marinko koji je sve režirao i animirao, a do ideje smo došli klasičnim TMR brainstormingom, gdje nas je muzika asocirala na utrku, riff pattern na trubljenje i blicanje u vožnji i od toga je sve krenulo…” – objašnjava pjevač i gitarist benda, Nikola Runjavec

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje bend, Branimir Kuruc je zaslužan za mix, master potpisuje Leonard Klaić, a  Vedran Marinko Komlen autor je kreativnog videospota.

Singl „T-Jay” dostupan je putem YouTube kanala benda, na njihovom Bandcampu te na svim streaming servisima.

YouTube
Deezer
iTunes
Spotify
Tidal

 

Them Moose Rush iza sebe imaju prvijenac „To Future Miss Sunshine” (2013.), dva EP-a – „Three π One” (2014.) i „Three π Two” (2015.), a prije hvaljenog albuma „Dancing Maze” (2020.) za Dostavu Zvuka / Dirty Old Label izašao im je i jednako uspješan „Don’t Pick Your Noise” (2018.). Značajne pohvale bend je dobio i od strane mnogih svjetskih utjecajnih magazina i portala kao što su Prog, Metal Hammer, Metal Injection, Everything is Noise itd. Tijekom proteklih godina intenzivno su nastupali u Velikoj Britaniji i po čitavoj Europi (Berlin, London, Dublin, Köln, München, Prag itd.), a trenutno privode kraju rad na novom albumu koji će biti objavljen krajem godine.

Them Moose Rush su Nikola Runjavec (gitara, vokal), Vedran Marinko Komlen (bubnjevi) i Branimir Kuruc (bas). 

Them Moose Rush je izvođač Dostave Zvuka.

facebook.com/themmooserush
instagram.com/themmooserush
themmooserush.bandcamp.com

 

dostavazvuka.hr/
facebook.com/dostavazvuka/