Misteriozni The Armed pridružuju se Queens Of The Stone Age na koncertima na Šalati

Stadion Šalata, Zagreb // 23. i 24. srpnja 2024.

 Queens Of The Stone Age, jedan od najvećih rock bendova posljednjih desetljeća dolazi na zagrebački stadion Šalata 23. i 24. srpnja 2024., a pridružuju im se misteriozni The Armed. 

 

The Armed je anonimni američki hardcore glazbeni kolektiv iz Detroita. Osnovani 2009., gotovo 15 godina nisu službeno otkrili članove benda, a kolektiv u medijima zastupa kreativni direktor Tony Wolski. Projekt često ima gostujuće glazbenike na izdanjima, a do sada su to bili bivši član Dillinger Escape Plana Chris Pennie, osnivač benda Baptist Nick Yacyshyn, Ben Koller koji je bubnjao s bendovima poput Convergea i Killer Be Killed, Troy Van Leuwen iz QOTSA ili Urian Hackney iz Rough Francis, dok je gitarist Convergea Kurt Ballou bio uključen u snimanje većine njihovih izdanja.

 

The Armed – Everything’s Glitter

Od albuma “These Are Lights” iz 2009., nasljednika “Untitled” ili “Only Love” ne prestaju intrigirati i očaravati publiku i kritiku. Njihov četvrti album “Ultrapop” privukao je još više pažnje, a na aktualnom “Perfect Saviors” gostuju primjerice Julien Baker, bivši gitarist RHCP-a Josh Klinghoffer i Eric Avery iz Jane’s Addiction, kao i Iggy Pop.

 

Bend se opisuje žanrovima hardcore punk, metalcore, kao i eksperimentalni i post-hardcore, a poznati su po komičnoj prezentaciji opisujući se kao najveći bend na svijetu stvarajući kult oko sebe. Legenda kaže da The Armed ima centralnu postavu članova, a ostali suradnici se redovito mijenjanju. Bend je ranije išao toliko daleko da redovito zavarava publiku angažirajući glumce da se predstavljaju kao dio benda i turiranjem u tajnosti. U nedavnim intervjuima Wolski je digao veo misterije s glavnih članova, a uz njega su tu Kenny Szymanski, Randall Lee, Urian Hackney, Patrick Shiroishi i Cara Drolshagen.

 

QOTSA – „No One Knows“

 

Jedan od najvećih i najutjecajnijih rock bendova posljednjih desetljeća,  Queens Of The Stone Age, dolazi na zagrebački stadion Šalata u sklopu velike svjetske turneje koja prati aktualan album „In Times New Roman…“. Prvi datum 23. srpnja rasprodali su čak 6 mjeseci uoči održavanja što ga čini najbrže prodanim koncertom ikad na stadionu Šalata. Zbog velikog interesa bend je dodao i 24. srpnja čime su postali prva grupa koji će odsvirati dvije večeri na Šalati, omiljenom otvorenom koncertnom prostoru.