VELIKA ROCK EKSPLOZIJA

Promo Photo

 

LET 3, PHANTASMAGORIA I EoT NA FINALNOJ VEČERI FESTIVALA VELIKA ROCK EKSPLOZIJA U PETAK 6. LISTOPADA U ZAGREBAČKOM BOOGALOO CLUBU

Ovogodišnja jubilarna deseta Velika rock eksplozija održat će se od 30. rujna do 6. listopada na 6 različitih lokacija širom Zagreba. Otvorenje festivala i promocija dvostrukog CD albuma povodom prve desetljetke festivala dogodit će se u subotu 30. rujna u 11:00 sati u galeriji Greta u Ilici 92. Veliko finale bit će u petak 6. listopada. tamo gdje je sve i počelo prije deset godina, u dvorni Boogaloo, gdje će svirati brkati riječani Let 3, zagrebački darkeri Phantasmagoria i mladi lavovi iz Karlovca – EoT. Tijekom festivala svirat će se na različitim neuobičajenim mjestima (galerija, knjižara, tonski studio, muzej, radio, Uspinjača…).

 

 

U petak 6. listopada će se u zagrebačkom Boogaloo Clubu održati finalna večer ovogodišnjeg, jubilarnog, desetog po redu, festivala Velika Rock Eksplozija. Na toj finalnoj večeri, nazvanoj „Grande finale“ će nastupiti neponovljivi, definitivno jedan od najboljih i najzanimljivijih bendova s ovih prostora, riječki Let 3. Let 3 su davno dokazali da nisu samo bizarni, bučni čudaci nego prvorazredna rock atrakcija i zaista unikatna umjetnička pojava koja je, iako dolaze iz punk i alter scene, u samom vrhu glazbene scene s ovih prostora već čitavih trideset godina konstantno iznenađujući sa svojim projektima i performansima. Pored toga su objavili šest studijskih albuma s koji također spadaju u sam vrh ovdašnje glazbene scene s kojima su dobili cijeli niz prestižnih glazbenih nagrada.

 

Kao posebni gosti će prije Leta nastupiti ozloglašeni zagrebački mračnjaci Phantasmagoria koji se polako ali sigurno vraćaju na scenu. Phantasmagoria djeluje od 1988. godine, a najveći uspjeh postižu početkom devedesetih kada su bili u samom vrhu alter rock scene na ovom području, često svirajući i izvan zemlje. Nakon dugo vremena će ponovno zasvirati s Let 3 s kojima su u početku karijere vrlo često dijelili pozornicu i predstaviti dio novog kao i starog materija. Kao uvod u ovaj spektakl će nastupiti nove snage hrvatskog rockenrola, karlovački alter punk rock metal band EoT koji je početkom godine objavio svoj album prvijenac „Defibrilacija“ za izdavačku kuću Spona koja ih je otkrila baš na nastupu newcomera na Velikoj Rock Eksploziji.

 

Let 3 Phantasmagoria Eot

 

Vrata će se otvoriti u 20:30, a EoT će se popeti na pozornicu u 21:00. U 22:00 će zasvirati Phantasmagoria, a u 23:00 će svoj spektakl započeti Let 3. Nakon koncerta će se nastaviti Novi Val Party na kojem će Tomi Phantasma i Schultz puštati novovalne i ostale hitove s ovih prostora.
Cijena ulaznice iznosi 70 kn u pretprodaji i 90 kn na dan koncerta. Ulaznica samo na Novi Val Party će koštati 20 kn i moći će se kupiti samo na ulazu. Posjetitelji koncerta će moći slobodno ostati na partiju nakon koncerta.

Ulaznice su u prodaji na sljedećim mjestima: Boogaloo Club – Ulica grada Vukovara 68 (ulaz iz Ivana Lučića), Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Metal Bar Valhalla – Radićeva 25, Octopus Tatto & Piercing Studio – Gundulićeva 31, Purgatory – Ozaljska 46, Eventim sustav, www.eventim.hr, Entrio sustav – www.entrio.hr