METAL ATRAKCIJA BATUSHKA DOVODI U ZAGREBAČKI BOOGALOO 02.10.2023. ARKONU, AETERNAM I VARANG NORD

BATUSHKA, ARKONA, AETERNAM, VARANG NORD, Twilight Promotion

promo photo

 

Nakon tri godine nam se u ponedjeljak 02.10.2023. u zagrebački Boogaloo vraća poljska metal atrakcija Batushka usklopu svoje svjetske turneje „Black Pilgrimage 2023.“ koja je nastavak vrlo uspješne američke turneje s koje su se upravo vratili u Europu. Prije pet godina je Batushka u prepunom zagrebačkom Boogaloo održala svoj prvi koncert u Hrvatskoj o kojem se i dan danas priča, da bi se prije dvije godine vratili i ponovili svoju crnu metal liturgiju. Ovo će biti njihov treći posjet Hrvatskoj, a s njima dolazi ruska folk metal atrakcija Arkona, kanadski oriental symphonic death metalci Aethernam i heavy metalci Varang Nord iz Latvije, tako da će ovo biti pravi metal festival!

Batushka, Booglaoo, Zagreb, koncertna fotografija

Batushka, Booglaoo, Zagreb 2018.

 

Batushka je metal fenomen koji su pomaknuli granice performansa i spojili kazalište, black metal i liturgiju. Njihovi nastupi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, jer nisu samo metal svirke već prava kazališna crna liturgija. Upravo su se vratili s prekooceanskih turneja po SAD-u, Meksiku i Japanu, Batushka su jači nego ikada, spremni svojim europskim hodočasnicima održati crnu misu.

Batushka - koncertna fotografija

Batushka live @MetalDays 2017. (foto:Slavica Rudec)

Nakon pet godina se pagan metal institucija Arkona konačno vraća sa svojim zloslutnim devetim studijskim albumom, „Kob’“, koji će biti objavljen za Napalm Records. Još jednom, glazbenici zaranjaju u duboka, mračna područja filozofije pjevačice Mashe Scream i pogleda na budućnost modernog postojanja čovječanstva dok svoju glazbu stvaraju u svjetlu poganskih tradicija. Sa osam albuma iza sebe i više milijuna streamova sa ​​više platformi, osam novih pjesama na „Kob’u“ otkriva drugu stranu benda, tvoreći sljedeće poglavlje u njihovoj diskografiji.

Arkona,Zagreb 4.11.2015. koncertna fotografija

Arkona,Zagreb 4.11.2015.

 

 

Kao gosti će na ovom metal spektaklu nastupiti kanadski oriental symphonic death metalci Aethernam koji promoviraju svoj hvaljen najnoviji album “Hier of the Rising Sun”, a ovaj metal spektakl će otvoriti hevy metalci Varang Nord iz Latvije koji promoviraju svoj četvrti album „Latgalian“ a kao svoje največe uzore spominju bendove poput Aman Amarth, Turisas i Finntroll.

 

Kao gosti će na ovom metal spektaklu nastupiti kanadski oriental symphonic death metalci Aethernam koji promoviraju svoj hvaljen najnoviji album “Hier of the Rising Sun”, a ovaj metal spektakl će otvoriti heavy metalci Varang Nord iz Latvije koji promoviraju svoj četvrti album „Latgalian“ a kao svoje najveće uzore spominju bendove poput Aman Amarth, Turisas i Finntroll.

Početak koncerta, s obzirom na to da se radi o radnom danu, ponedjeljku i da svira čak četiri grupe, je najavljen za 18:00 sati. Ulaznice se mogu kupiti preko Entrio sustava, online i na Entrio prodajnim mjestima te u zagrebačkom Dirty Old Shopu koji se nalazi u Tratinskoj ulici br. 34 (također se ulaznice mogu naručiti i online). Prvih dvjesto ulaznica je u prodaji po cijeni od 26 €, zatim će ulaznice koštati 30 €, a na dan koncerta 34 €.

Postoje rasprave o tome koja je prava Batushka, a koja nije, jer je nakon odlaska iz grupe pjevač Krzysztof Drabikowski nastavio karijeru pod nazivom Krzysztof Drabikowski’s Batushka, a koji uskoro također svira u Zagrebu. No, te stvari ostavljamo njima da ih oni sami rješavaju jer nas zanima samo dobar koncert tj show, a Batushka nas što se toga tiče nikad nije razočarala i sigurni smo da neće ni ovoga puta, pogotovo jer pored njih na ovom metal spektaklu svira još fantastična Arkona, Aeternam i Varang Nord!

 

BATUSHKA
https://www.facebook.com/Batushkaband
ARKONA
https://www.facebook.com/arkonarussia
AETERNAM
https://www.facebook.com/aeternammetal
VARANG NORD
https://www.facebook.com/varangnord/

FB event:
https://www.facebook.com/events/716340653828021