Ovaj trodnevni open air festival bit će epicentar žestoke glazbe uz velika svjetska i regionalna imena poput Tarje Turunen, Destructiona, Rhapsody of Fire i Paula Di’Anna.

Pannonian Rock Festival 2023

Pannonian Rock Festival 2023

Tarja Turunen je Finska pjevačica koja je postala poznata kao članica benda Nightwish, a nastupala je i s drugim velikim imenima kao što su Alice Cooper, Within Temptation i Scorpions. Tarja će predstaviti svoj prepoznatljiv metal operni stil, koji će zasigurno oduševiti publiku.

 

Destruction je njemački thrash metal bend, osnovan 1982. godine, koji se smatra jednim od pionira te žanrovske glazbe. S više od 30 godina karijere, ovaj bend je svojim zvukom inspirirao mnoge druge metal bendove i postao važan dio europske metal scene.

Rhapsody of Fire je talijanski power metal bend koji je poznat po svojim epskim skladbama i fantastičnim glasovima pjevača Fabia Lionea i Luca Turillija. Ovaj bend je postao popularan diljem svijeta, a na Pannonian Rock Festivalu će predstaviti svoj najnoviji album “The Eighth Mountain”.

Paul Di’Anno je britanski pjevač, najpoznatiji kao prvi pjevač Iron Maidena. Tijekom svoje karijere Di’Anno se bavio različitim glazbenim žanrovima, uključujući heavy metal, punk i blues. Na festivalu će izvoditi svoje najpoznatije pjesme iz vremena Iron Maidena.

 

Uz njih, nastupit će i mnogi drugi bendovi kao što su Divlje Jagode, bosanskohercegovački heavy metal bend s dugom karijerom, Mystic Prophecy, njemački power metal bend, Cobra Spell, novi hrvatski heavy metal bend s nekoliko izdanih singlova, Đubrivo, zagrebački rock band koji se ističe kombinacijom punka i bluesa, Bombarder, kultni sastav iz Bosne i Hercegovine koji se smatra jednim od prvih black metal bendova na Balkanu, Infernal Tenebra, hrvatski death metal bend te Po Metra Crijeva, još jedan hrvatski bend koji miješa punk, rock i metal glazbu.

 

Organizatori su poručili da su prije odgođenog izdanja festivala prodali ulaznice u desetak europskih država i svakom kutku Hrvatske, što znači da se očekuje velika posjećenost. Osim cjelodnevnih koncerata, posjetitelji će moći uživati u raznim drugim zabavnim sadržajima te se osvježiti na obližnjoj plaži.

Pannonian Rock Festival je pokrenuo mladi bračni par Hadaš – Dejvid i Maja, ljubitelji metala koji žele oživjeti kraj iz kojeg potječu. Festival je nastao po uzoru na poznate europske heavy metal festivale koji privuku na desetke tisuća posjetitelja, a sada će Slavonija postati jedan od epicentara svjetske metal scene. Ne propustite ovaj nezaboravan događaj! Vidimo se na Pannonian Rock Festivalu 2023.!