Bear Stone Festival 2023. Full Lineup + obavijest o prijevozu

 

Bear Stone Festival 2023. line up:

 

MONSTER MAGNET (USA)

ORANGE GOBLIN (UK)

CHURCH OF THE COSMIC SKULL (UK)

CONAN (UK)

MOTHER’S CAKE (AT)

SEVEN THAT SPELLS (CRO)

COJONES (CRO)

ALUNAH (UK)

WOODSTOCK BARBIE (HU)

DEVILLE (SWE)

MALADY LANE (CRO)

THE FREAK FOLK OF MANGROVIA (CRO)

 

Bear Stone Festival

promo photo

 

Iz Nottinghama (UK) dolaze nam Church of the Cosmic Skull, sedmeročlani Rock/Prog/Psych/Pop band koji je u slobodno vrijeme ujedno i duhovna organizacija. Kako su sami rekli, “stavljamo Abba u Sabbath”.

Također iz velike Britanije, Sabbath grada Birminghama dolaze Alunah koji donose vlastitu Doom/Blues/Psych verziju Hard Rocka pojačanu eteričnim vokalnim ekspresijama pjevačice Siân Greenaway.

Švedski Deville već 15 godina marljivo rade na spajanju žanrova kao što su Rock, Metal i Stoner Rock. Ove godine donose svoj osebujan zvuk na obale rijeke Mrežnice.

Posljednji bend ove najave je naš Malady Lane, Rock bend čija se kreativnost proteže kroz svjetove Post-Grunge, Alternative i Indie Rock žanrova, te sanjarskih tekstova. Njihovu glazbu mnogi uspoređuju s duhom Seattle glazbene scene 90-ih.

 

Church of the Cosmic Skull je duhovna organizacija i sedmeročlana rock skupina! Nastali su u Nottinghamu (UK) 2016. i za sebe kažu da “stavljamo Abba u Sabbath” od samog nastanka. Sedmerodijelne vokalne harmonije u kombinaciji s Hammond orguljama i klavijaturama prožetih gitarskim rockom, progom, psihodelijom i popom, Crkva nastoji “proširiti svjetlo kozmičke duge ovim planetom i šire”.

Prema riječima velikog Classic Rock Magazine-a: “mistično podrijetlo benda i bijela odjeća na pozornici nose sve zamke seks kulta hipija iz ranih 70-ih, ali njihov je zvuk čvrsto ukorijenjen u arena rocku klasične ere.”

2022. objavljen je njihov četvrti album nahvaljenog od strane kritičara, nakon čega su uslijedile headline turneje po UK-u i SAD-u.  Pridružite se Kozmičkoj obitelji i krenite na Psihičko uzdizanje na linkovima ispod.

 

Linkovi:

www.cosmicskull.org

https://www.facebook.com/churchofthecosmicskull/

https://www.instagram.com/churchofthecosmicskull/

 

Porijeklom iz Sabbath Cityja aka Birminghama (UK), te evolucijom kroz brojne albume i turneje, Alunah nastavljaju koračati vlastitim putem svojom Doom, Blues i Psych estetikom Hard Rocka obogaćenu eteričnim vokalnim ekspresijama pjevačice Siân Greenaway koje bendu daju potpuno novu dimenziju.

Na festivalu će promovirati novi album “Strange Machine” izdan 2022. pod legendarnim Heavy Psych Sounds koji je dom brojnim kultnim izvođačima kao što su Brant Bjork, Nebula, Kylesa itd. Alunah uz nastupe na brojnim europskim festivalima također iza sebe ima turneje s imenima kao što su Paradise Lost, The Obsessed, Mondo Generator i mnogim drugima.

 

Linkovi:

https://alunah.uk/

https://www.instagram.com/alunahband/

https://www.facebook.com/alunah.doom/

 

 

U Malmöu 2004. četiri su se glazbenika ujedinila u Deville!  Heavy rock bend zarazne energije. Naoružani vlastitom autentičnom fuzijom rocka, metala i stonera, izdali su prvo izdanje 2006. i krenuli na turneju. Od svog osnivanja izdali su pet albuma, svirali na više od 500 koncerata te festivala diljem Europe i SAD-a. Dijelili pozornicu s velikim izvođačima kao što su Red Fang, Sepultura, Torche i mnogi drugi.

2020. proslavili su 15 godina benda i namjeravali nastaviti sa svjetskom turnejom, ali kao što znamo, sve je krenulo drugim putem i bend je počeo pisati novu glazbu koja je oblikovala „Heavy Lies The Crown”, njihov posljednji album objavljen 2022. Album sadrži pjesme koje i dalje imaju pregršt groovea, refrena i teških riffova po kojima je bend poznat, ali uz prstohvat metal i progresivnih utjecaja koji neke pjesme odvode u neočekivanim smjerovima.

 

Linkovi:

http://deville.nu/

https://www.instagram.com/devilleband/

https://www.facebook.com/devilleband/

 

Malady Lane je Rock bend čija se kreativnost proteže kroz razna Alternativna, Post-Grunge i Indie Rock područja popraćena sanjivim tekstovima. Započeli su kao duo prije deset godina, a oko 2012. postaju punokrvni četveročlani sastav. Glazbu Malady Lanea mnogi uspoređuju s duhom scene Seattlea 90-ih zbog njihove prepoznatljive kombinacije groovea i žestine.

U alternativnim krugovima brzo su se nametnuli kao nezaobilazan live bend i kao jedan od najistaknutijih u kolektivu House Of Pablo koji okuplja srodne, prijateljske sastave kao što su She Loves Pablo, Killed A Fox, Muscle Tribe Of Danger And Excellence itd.

 

Linkovi:

https://www.facebook.com/MaladyLane/

https://www.instagram.com/maladylane/?hl=en

https://www.youtube.com/c/DostavaZvuka/featured

 

OBAVIJEST O PRIJEVOZU

 

U želji da učinimo Bear Stone Festival pristupačnijim posjetiteljima koji planiraju putovati javnim prijevozom, u suradnji s lokalnim prijevoznikom Autoprometom Slunj otvaramo izvanrednu autobusnu liniju na relaciji Slunj – Bear Stone Festival – Slunj!

Ova autobusna linija će nekoliko puta dnevno povezivati festivalsku lokaciju i grad Slunj od četvrtka 06.07. do nedjelje 09.07.

Detaljnije informacije o prijevozu s točnim vremenima polaska ćemo objaviti kako se festival bude približavao.