Buč Kesidi rasprodali zagrebački stadion Šalata

Grupa Buč Kesidi rasprodala je koncert kojeg će 27. svibnja održati na zagrebačkom stadionu Šalata. Kao posebni gosti u Zagrebu će im se pridružiti najpopularniji slovenski rock bend Joker Out.

Kad su u rujnu 2021. prodali pet koncerata u dvorištu ALU Buč Kesidi uspjeli su postići nešto što nije mnogim izvođačima prije njih. S novim pjesmama i novim albumom došao je i novi zagrebački izazov. Stadion Šalata, najomiljeniji gradski otvoreni koncertni prostor, do sada su u svoje kalendare upisivali ili veliki regionalni izvođači ili strane zvijezde kao što su Prophets Of Rage, Massive Attack, Placebo, Josipa Lisac, Pipsi, Slash, Duran Duran ili Skunk Anansie. U subotu 27. svibnja po prvi put će rasprodani stadion preuzeti daleko najmlađi headlineri,

Kao posebni gosti na Šalatu stiže Joker Out, najpopularniji slovenski rock bend. Grupa, osnovana 2016. dosad je objavila dva albuma – „Umazane misli“ i „Demoni“ i u potpunosti osvojila susjednu državu, ali i pokazala velik internacionalni potencijal. Osim što će 13. svibnja predstavljati svoju zemlju na Eurosongu i na jesen održati koncert u dvorani Stožice, najvećoj u Sloveniji, Joker Out upravo su objavili duet „New Wave“ s rock ikonom Elvisom Costellom.

Nakon dva singla, „Curimo po asfaltu“ i „Skupi snagu“, Buč Kesidi će uskoro predstaviti i treći s nadolazećeg studijskog albuma. Videospot za, zasad neimenovanu pjesmu grupa je snimila u Kumrovcu, a premijera je planirana za sredinu svibnja. Kraj mjeseca označit će i veliki koncerti u Novom Sadu i Zagrebu, dok je početak lipnja rezerviran za nastup na beogradskom stadionu Tašmajdan.