(ne)normalni je bend koji je hrvatskoj publici postao poznat svirajući Balaševićeve pjesme, a ovom će prilikom u subotu, 2. travnja u zagrebačkom Boogaloou promovirati svoj drugi autorski album, “Refren za poneti”. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, na ulazu će koštati 60 kuna. Klub se otvara u 20h, a početak koncerta očekuje se oko 20.30. Dan prije bend će nastupiti u Splitu (Back Bar Plan B).

 

“Rasprodali smo Boogaloo svirajući Balašević tribute koncerte. Ali lako je puniti sale tuđim pjesmama. Ti nastupi su nam bili dragi, za vječno pamćenje, ali ipak je najveća sreća svirati svoje pjesme. Tako je teže doći do publike, ali evo nas, spakirani i spremni na taj kameniti put. Baš se jako veselimo ovom vikendu u Hrvatskoj i sresti se ponovno s publikom s kojom već toliko godina gradimo baš jedan poseban odnos”, kaže Nenad Jelenković, (ne)normalni frontmen.

(ne)normalni postoje više od 20 godina. U regiji su postali poznati po sviranju “Balašević tribute” koncerata. Sad već davne 2005. godine su, na poziv Đorđa Balaševića, gostovali na njegovom show serijalu “Dok je nama nas” koji se emitirao na RTS-u. Nakon toga se dogodio i prvi koncert u Zagrebu, točnije u KSETU-a, koji se na kraju pretvorio u duplo rasprodan koncert. (ne)normalni su zatim nekoliko puta rasprodali veliku dvoranu Boogaloo. Svoj prvi autorski album izbacuju 2016. pod nazivom “(ne)kompatibilnosti”, koji broji jedanaest pjesama, a prije tjedan dana svjetlo dana ugledao je “Refren za poneti”, drugi album s devet pjesama.

 

Bend čine Anja Aleksić (violina), Dejan Savić (tekstovi), Nenad Jelenković (vokal i gitara), Milan Jančurić, Deran (saksofon, klarinet, flauta),Miloš Jovanović Brule (klavir), Branislav Pavlović (bas gitara) Atila Benke (bubnjevi), Igor Martinko (gitara i harmonika).

 

FB event Zagreb

 

FB:https://www.facebook.com/nenormalninet/

IG:https://www.instagram.com/nenormalniofficial/

YT:https://www.youtube.com/channel/UCKBBbzQL_TyXtTF3WSE5m0g