Nihilfer – zagrebački metal trio koji spaja naizgled nespojive podžanrove metala (poput heavya, thrasha, melodic deatha i blacka) – objavio je video spot za njihov posljednji singl ‘Wanderer’ s njihovog aktualnog albuma prvijenca ‘As the Sunlight Dies’. Album je izdan u ujku 2023. godine pod okriljem  izdavačke kuće One Records, a izvršni producent albuma je Alen Šenkovski, koji je zaslužan i za mix i mastering. Zanimljivo je napomenuti da je pjesma ‘Wanderer’, kao i ostatak albuma, snimljena kao live session u Glazbenoj kući (Danijel Badanjak i Andrija Perinović). Bend se odlučio na takav potez jer su htjeli uhvatiti tu energiju sa svirke.

NIHILFER

foto: Stipe Mlikotić

“Izašao je treći i ujedno posljednji singl s našeg prvog albuma ‘As the Sunlight Dies’!  ‘Wanderer’ je posvećen svim avanturistima, individualcima željnim putovanja, istraživanja, traženja nečega višeg i dobivanju odgovora na pitanje tko smo uistinu mi koje možemo pronaći jedino nakon što utažimo žeđ za lutanjem. Katana za samuraja predstavlja produžetak njegove duše i simbol poštovanja, pa smo tako i mi ritualom zakapanja katane u tri Zemljina elementa: zemlju, vodu i kamen, podarili Zemlji djelić svoje duše sjedinjujući se s njom.”

Pjesma ‘Wanderer’ ujedno je i posljednja pjesma sa starom postavom koja je uz frontmena Mislava Pupića-Bakrača (vokal, gitara) uključivala i Svena Hinkelmana (bas) te Daria Jakopovića (bubanj). Mislavu su se sada priključila dva nova člana, a u nastavku pročitajte službenu objavu benda:

“Također, ‘Wanderer’ je i zadnja stvar objavljena u ovoj postavi. Ogromno hvala Svenu i Dariu na ovoj priči u kojoj su sudjelovali 4 godine. Nihilfer jaše dalje uz nove snage: Francisco Javier González Renteria (bubanj) i Valent Špelić (bas), još masniji i željan krvi i znoja u nadolazećim svirkama! 
Never Stop the Madness!”

U nastavku možete pogledati video spot za pjesmu ‘Wanderer’, a ukoliko želite poslušati uživo bend Nihilfer, ovim putem najavljujemo njihov skorašnji nastup na Valhalla Muf Festival 2024. (uz Gutalax, Tygers of Pan Tang, Keops, Flesh itd.) koji će se 10. i 11.svibnja održati u zagrebačkoj Močvari.

 

 

Instagram: https://instagram.com/_nihilfer_?igshid=ZDc4ODBmNjlmNQ==
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089590376045

facebook event

About The Author