U utorak, 22. kolovoza 2023., Varaždin je zadržao dah dok je škotski glazbeni fenomen, Franz Ferdinand, preuzeo pozornicu varaždinskog “Starog grada” na nezaboravnom Špacirfestu. Njihov autentični zvuk i beskompromisna energija donijeli su glazbeni užitak koji će se dugo pamtiti.
Franz Ferdinand su na pozornicu donijeli nevjerojatnu kombinaciju zvuka i vizualnog identiteta koja je publika ostavila bez daha. Čini se da je bend pronašao tajnu formulu kako uskladiti nevjerojatan zvučni doživljaj s jedinstvenim vizualnim spektaklom, stavljajući ih na tron svjetskih “live actova”. Franz Ferdinand nije samo glazba, već i vizualna eksplozija.
Njihovi bezvremenski hitovi poput “Take Me Out”, “Do You Want To”, “No You Girls” te “Walk Away” i “This Fire” zapalili su atmosferu, ostavljajući publiku da pjeva i pleše u nevjerojatnom ritmu. “Love Illumination” je osvijetlio noćno nebo nad Varaždinom, a emocije su kulminirale dok su se prisjetili svojih hitova koji su oblikovali glazbene ukuse proteklih desetljeća.
Koncert na Špacirfestu 2023. nije samo bio događaj – bio je putovanje kroz vlastitu prošlost, sadašnjost i budućnost, vođeno nevjerojatnom glazbenom strašću. Franz Ferdinand je svojom pojavom potvrdio svoje mjesto među najprepoznatljivijim rock bendovima današnjice. Njihova glazbena ostavština živi dalje, a Varaždin je imao čast biti dio te priče.

 

 

 

foto: Slavica Rudec